Monday, January 23, 2012

Cek Mek SOfea 4 mths old

Assalamualaikum..

Dah berkarat kot blog ni hehe(takde mood nak memblog). Just nak update alkisah sang puteri kami yang dah berusia 4 mths.

Taraaa..Hyehye saya Sofea. Saya suke buat muke macam2.

Alhamdullilah my baby sihat walafiat. Masih lagi fully bf. Semoga hasrat nak bf selama 2 tahun berjaya..Amin :) .

Perkembangan dia sekarang? 3 mths pandai meniarap. Sekarang dah expert nerap. Tapi tak berapa expert nak pusing balik badan dia. Lama2 nerap, meraung lak (lenguh kot). Kenala papa n mama terbalikkan semula. Tak sampai 2 saat terbalikkan dia nak nerap balik. Adeihhh.

Berat lak 4.9kg. Tapi time timbang kat private dah 5kg lebih.Tak kisah sangat asalkan ada naik n Sofea sihat ceria happy selalu :) .

Kemahiran bercakap macam makin bertambah sebab dia reti buat bunyi baru yang macam meneran. Tak sakit tekak ke cek mek Sofea..hehe. Kadang2 kalau tak layan dia bercakap mulala nak meraung. Kami pura2 paham apa dia cakap hehe. Tok aboh dia cakap cek mek murai sebab banyak cakap. 

Sekolah. Ermm. Sudah tuka sekolah baru (nanti nak buat n3 khas).

Okla itu je la update as for now.  :)

2 comments:

Peri PiA said...

tahniah ye zati n husband,comel mek sofea

Lydia said...

pejam celik2 jap jek dh 4 months ya!! tahniasss sekali lg..coz dh jd mama kpd mek sofea nih.. :)