Friday, March 23, 2012

my 6 monts breasfeeding journey

alhamdullilah..cek mek murai sofea kami dah 6 bulan....

masih bf setakat ni. susu tak putus lagi alhamdullilah. masih jugak rajin pumping. bz macamana pon saya akan cuba pumping jugak at least 2 kali kt opis

makin lama, saya makin enjoy bf. pump pon dah makin serasi, so hasil pon makin bertambah alhamdullilah.

setakat ni saya tak nampak apa yang susah. senang lagi ada. lebih2 lagi nak travel, tak yah angkut segala mak nenek air panas ke, botol susu segala. saya pon dah tak kekok NIP. cover je ngn kain...
 g
sekarang, saya dah introduce sofea ngn solid food. taska dia bagi makan bubur nasi..banyak dia makan..cikgu dia cakap..hehe..tgk comot kot mkn huhu..

pasni masuk phase 2..target sampai setahun dulu. moga tercapai n moga saya rajin..hehe..n moga Allah kurniakan rezeki utk anakku Sofea..amin...

ps yang penting semuanya kena buat dengan kasih sayang baru rasa tak terbeban :-)

4 comments:

Lydia said...

pejam celik dh 6 month kn..cpt kn zati msa berlalu..

PurPLe LaDy AiFA said...

uu sonok sofea mkn!

azrinna said...

Excited kan first time suap baby makan ?

Peri PiA said...

ciayok2