Tuesday, August 7, 2012

Iftar + reunion

Last Friday classmate papa sofea buat plan bukak puasa sesama. Durang ni memang active buat reunion. tiap tahun wajib iftar sesama. This year, potluck syle. Kami plan buat bubur kacang hijau. Semangat ni buat. Tapi malangnya sampai kat umah membe, sume jatuh melimpah dalam kete..sobsobbb..takde rezeki.

Tapi makanan memang terlebih2 sampai tapau bawak balik.

Cek mek sofea behave la memula tu. Ceria gembira...
kalau dapat masuk dalam tv ni pon best jugak yerkkk
Sofea jumpa kawan
Kawan2 papa
Sofea sorang je bunga di taman...hehe

Familia picta..hehe..Sudah mentido budak ini..almost 11pm..
Teringin pulak makan buffet kat hotel...gulpppp..

Thursday, August 2, 2012

Sofea (9 months) Masuk swimming pool pulak

Anak dara saya memang tak suka air sejuk!!!! Tapi kan bila masukkan dalam swimming pool yang kita orang tua rasa sejuk tu, dia gembira ceria jerk la pulok. tak caya tengok gambar..

hello :)

mama & papa janji nak belikan swimming suit ngan pelampung, tapi dok beli2 pon lagi hehe. bizi tak sudah kan. Ramadhan ni kita cuti dulu masuk pool (ke boleh masuk dengan alasan nak ajar anak berenang..lol :p).

Sofea suka air. Sejuk pon bole lupa sebab best. tu la orang cakap budak ni bila dapat main, yang lain2 dia lupa dah..hehe :)

Wednesday, August 1, 2012

Sofea 9 months old pegi pantai!!!

Assalamualaikum..

Ini kisah lama..hehe. Mama Sofea ni kalau nak tau memang sukakan pantai. Sangat syok dok tepi pantai makan ikan bakar sampai angin tiup sepoi2 bahasa :) .Time balik kampung before ni, kami pergi berkelah kat pantai Kluang, Terengganu.

Mama belikan menan


Warm up main pasir dulu...
Yesss..lupa dah air tu sejuk (padahal takut air sejuk)
Sofea sangat suka!!!good2 pasni tak risau nak ajak dia mandi pantai :)