Friday, February 25, 2011

Muntah Lam kete Sendirik!!!

Last Sunday..tetiba teringin lak nak makan ketam kat Juru. Pernah dtg sekali ngan CIk Selamah Kundang, skandal dia n Ana. (Mao salahkan Cik selamah sbb dia yg ajak :p).

My husband banyak kali tanya seriyes ke nak pergi. Yela dia tengok saya naik kete kejap je dah pening2 lalat. Tapi biasala keinginan ibu mengandung mana bole tolak2. Makin membuak2 nak pergi adalaaaa..D.E.G.I.L!!!! :p

Perjalan ke Juru rasa macam jauh nak g KL pon ada. tapi bertahan. Sampai2 keluar masuk kedai dah pening dengan bau durang bakar ikan la itu la ini la. Membantutkan selera!!!Cari tempat duduk paling jauh dengan kawasan pembakaran.

Saya order mee udang n my husband order nasi putih cam biasa ngan ketam. Saya berjaya abiskan udang. Tapi mee nya mcm tak bersentuh. Yelaaa..udang tu yang mahal kan. Actually macam takleh masuk dah. Tapi paksa jugak masuk. Sebab susah nooo nak cari makanan yang bole masuk anak tekak ni. Bila dah bole masuk nak makan banyak2 la kan. T.A.M.A.K!!!!

Siap2 benti masjid jap semyang maghrib. Teruskan perjalanan balik. Tak sampai 5 min jalan rasa cam nak termuntah. My husband tanya nak benti petronas tak. Saya ngan riaknya cakap..Takpe2 tunggu kat umah (Bukan jauh sangat kannn dalam hati berkata).

Elok2 masuk jambatan siyes tak dapat tahan. Atas jambatan mana bole benti kan!!!Adeiii. Plastik dahla takde. Guna tisu n muntah sikit dulu. Sebab tak tahan gila2.

Lagi 2 min nak sampai umah tu..Sangatla tak tahan. Dah berpeluh2. Maka terhamburla segala isi udang n ketam. Abih mencurah2 atas baju n kete ( Sila jangan bayangkan..ewww). Pastu saya menangis. Hahahah..My husband tlg bersihkan sisa muntah dalam kete tu (thanks dear). Tak percaya sy muntah sebanyak itu!!!!

Lepas kejadian tu terus selera makan udang M.A.T.I!!!

Pengajarannya sy TAKKAN PAKSA MAKAN lagik!!!!Kalo takleh nak masuk dah tu maksudnya memang takleh nak masuk la tu...

Aisshhh..Saya yg banyak makan ni jadi tak banyak makan lak sekarang. Nasi lemak sehengget pon takleh nak abiskan...Bazir tauuuuuuu

Thursday, February 24, 2011

8 Weeks


Sekarang baby berukuran 23mm daripada kepala sampai hujung kaki...alahai..comel kan..hehe..Doc tunjukkan jantung tp sy tak nampak pon (pura2 nampak depan doc)...Semoga kamu membesar dengan sihat ye baby..Aminnn

Monday, February 7, 2011

Semua Makanan nampak Meloyakan!!

Tadi my hubby call bgtau opismate dia yg ngah preggy 2 mths kena tahan kt ward!!sebabnya terlampau banyak sgt muntah..kena tahan utk mskkan air dlm badan..ermm..ya Allah janganla sy macam tu je...
............................

Sejak balik dari Bali haritu, terus rasa tak dapat menikmati makanan. Yang paling tak syoknye, sy takleh nak tengok NASI!!!apatah lg nak makan. Kengkadang paksakan diri gak makan, tapi takleh ada kuah..makan macam makanan orang sakit..huhuh..kesian baby.

Sekarang ni sy risau baby tak cukup zat..mama dia tak cukup zat takpe..mama dah 28thn..huhu..Memula tu rasa nak makan western je tak abehh..sekarang ni masalahnye takleh nak makan ayam pulak dah..daging pn dah makin mual bila tengok.

Setiap kali makan..pastu muntah...Tapi sy cuba kawal sebaik mungkin supaya takdela zat2 tu kuar banyak...Kalau tak dapat sangat baru sy muntah tak ingat..huhu..Lepas tu lapor balik..

Sy cuba jugak telan makanan w'pon kengkadang masuk 2,3 suap.Minum susu anmum 2 kali sehari. Maybe nak kena tambah amaun kot sebab tak dapat makan byk makanan lain..Ermm...

Kengkadang tu teringin nak makan..Soh hubby beli..Hubby bwk balik..rasa loya lak tengok makanan tu. Sian suami sy..huhu...

Tanya kawan sy, dia kata fasa dia mabuk sampai 4 bulan!!!!Aduhhh..harap2 fasa loya ni berakhir ngan cepat supaya sy bole makan makanan yg banyakkkk zat untuk baby...Aminnn..

:)