Monday, May 30, 2011

Chekup Update (23 Weeks 3 day)..Its gonna be MINI ME!!

Assalamualaikum..

Kalau kiraan minggu memang selalu sangat sy lupa. Dah scan baru ingat balik..rupanye dah 23 Wks. Hehe..Kali ni kami pergi Pearl Maternity for the 1st time. Plannye nk deliver baby kat situ nanti. Decision is final insyaallah :). Jumpa dr Rozita actually dengan perasaan takut sebab sume org ckp dia garang. Siap mimpi OK kitorg tak cakap pape daam mimpi tu sebab takut. Haha..

Tapi jumpa2 Ok je for me. Takdela garang pun. Misi kitorang nak tau gender baby. Borak2 sikit kt doc, trus doc soh baring nak scan. Muka baby time tu facing depan..waaaaa..comel :).
Doc trus gerak ke bawah...Trus nampak!!! I see baby girl!!! Tanya la kat doc..doc cakap girl :) ..2 kali dia tunjuk...Insyaallah betul baby girl :) . Tapi time dia tunjuk tu, kitorg excited kot, lupa lak nak soh doc capture time tu...So, tak dapat la gambo (takpe nxt scan nk soh doc capture tang tu..hehe).


Just ni je la yg dapat dicapture..

Time ni baby takmao facing depan dah..huhu..Berat 571g..53.7mm :) ..Alhamdullilah baby sihat :)

Tapi kat sini rupanya ada consult ngan scan je..ubat2 tu dia tak bagi. Lehla nak beli durang ada jual jugak. Biasanya sy dlu time pegi klinik penawar durang mesti akan supply vitamin cam obimin, calcium..So, takdela pikir nak carik kat farmasi kan...

Jadinya kami kenala cari sendiri kat farmasi..Sy just nak cari obimin, calcium ngan iron je untuk tambahkan darah...Perlu ke supplement lain yerk???tak tau la pulak..

So..here it is..I buy obimin pluz + biogrow-min

Pharmacist tu cakap biogrow-min ni natural product punya tu ler sy berminat. Cuba baunye agak meloyakan tekak la sikit..Takpela telan je la kan asalkan berkhasiat :)

p/s: My baby selalunya active kul 10pm (time2 org nak tido kan dia active)
p/s/s: Sabtu ni nak scan 3d FREE :)

Friday, May 27, 2011

Baby Carrier

Assalamualaikum..

Insyaallah our travel plan next year nak pegi Mumbai-New Delhi. Nak tengok Taj Mahal!!! Salah satu xtiviti lagi maybe pegi padang pasir kat Jaisalmer. Kitorang akan naik train. So, rasanya amatla memerlukan baby carrier ni kan memandangkan Insyaallah my baby pon kena ikot skali..ngehngeh..

My sister kan rajin google2 diala yang dok sajes kan...



macam ni ok kan..siap ada net tu lagi..

Ok jugak kan senang nk bergerak 

Yang ni lak kalo time nk shopping ke leisure ok gak kan :) 

Ohhh..yang ini comellllllll!!!

Sling bag memang banyak kat pasaran tapi rasa cam tak konpiden lak nak pakai sling2 tu..

Okayla..sesapa yang nak tengok lagi bolela ke website ni..

http://www.babycarriersguide.net/

p/s: padahal barang2 keperluan lain langsung tak beli pon lagi..hehe

Wednesday, May 25, 2011

Nak Jadi Model + dapat RM100??

Assalamualaikum...

Hye preggy2 lady sekalian..

Berminat nak buat 3D/4D scan percuma tak? Bukan takat FREE, dapat lak rm100

"Free 3d4d scan include CD & printout for those mummy interested to become model from 3-5 june 2011 at penang.... rm100 will pay for the mummy to become model on that day .... mummy need to attend 1 of the session...(24-30wk mummy only)... hurry up !!!... limited place..."
 
 Location kat EQ hotel Penang. Mommy just need to attend 1 session je (lebih kurang 3 jam) 
Actually event ni untuk bagi doc try the machine. Kita ni macam jadi model ujikaji la gitu plus dapat lak RM100 :)
 
Sesape yang interested,  just register ur name kat sini;

3D/4D Scan

I already register my name :) ..weeeeee

Tuesday, May 24, 2011

5 months Update

Assalamualaikum..

okeysh2..kali ni pregnancy update lak. Lama benor tak update pasal baby yerk. 

My eating habit
Sekarang si mak buyung ini sudah boleh makan almost everything. Almost ok bukan everything. Yang berkuah2 tu tekak ni takleh time sangat lagi. Ikan2 besor tu macam kerapu ke, ikan merah ke aishh memang dok selera la. Masalahnya my hasben ni suka benor la ikan kerapu mapu segala tu kan. Sy masakkan jugak tapi sy sentuh sikit2 je la ikan tu. Seafood still takde selera nak tengok walaupun takdela meloyakan macam dulu. Padahal seafood is my fav!!! Kalau ayam, mak Yong suka..hehe..

Perut Mak Yong
Memang layak digelar mak buyong dah sekarang!!!Sebabnya sy pon tak tau bila perut ni membesar. tetiba je dia membesar kan. Membulat je...hheeh :p Orang pon dah mula tegur, perut sy dah nampak!!

Berat Mak Yong
Ohhh..Ingat lagik dak sy dok risau why my berat tak naik2. Sekali masuk 4, 5 bulan ni tetiba je berat naik secara otomatik!!hahaha.. Siyes tak perasaan (padahal sekarang makan tak hengat). Pagi tadi timbang, my berat dah naik 5 killos!!Ermm..Tetiba time tu tak dapat nak bayang camana kalo berat nanti naik sampai 60kg..wooooooo..Tak pernah seumur hidup cecah 60kg..seram pulak memikirkan. Tapi bila pikir balik it is normal, cool down ler sikit.

Baby movement
Selama ni everyday memang sy dah dapat rasa baby movement. Kalau tak rasa tu memang sy startla risauuu. Tapi my hubby, malam tadi baru dia dapat rasa. Before ni sy soh dia rasa, dia kata tak rasa pape..Huhuu..Malam tadi sy cakap kat baby, lama dah baby tak gerak..baby majuk ngan mummy ke. Trus baby gerak ngan jayanyaaaaaaaa sampai daddy dia leh rasa. :)

Monthly Chekup
Ohh..bulan ni belum pi checkup lagik. This months we plan nak tukar klinik. Nampaknye klinik yg kitorg pegi sekarang takde gynae. Doc biasa je!!!!Yee..sy silap sebab tak buat research dulu. Dah 4 bulan baru buat research google2 n tanya2 orang. So, sekarang sy stick ngan my decision to choose Pearl Maternity yang agak2 5 jengkal dari umh saya. Sy baca semua gynae pon ada pros & cons..so, tawakal je la..Tak rasa lagi, mana nak tau kan. Hope this month my baby tak malu2 nak tunjuk gender kat mommy & daddy yerkk.

Okeyla..sampai sini dulu..nanti after checkup sy update lagik yerk with pic :)

Monday, May 23, 2011

My Birthday Celebration

Alaaaaaa..blog yang sy suka baca, dia privatekan la pulak..huhu
.......................................

Assalamualaikum. Tup2 je dah Isnin kan. Sy dah berusia 28 tahun, 3 hari..hehe. The celebration this year simple aje but sy happy :) .

Friday sy just sambut with my hasben kat luar. Just makan Johnny steamboat (sebab selsema lak dua2 kan..) pastu nonton Nur Kasih ( ohhh..berdebar kot takut adam mati..huhu). Gambar sy letak nanti yerkk..

Sabtu tu me n hasben plan nak buat makan2 sikit kat umah. Just panggil opismate yang rapat..Sy just terpikirkan spagetti jerk. Yang paling senang nak buat kan..hehe..Jomla layan gambar
Ni la the foods..Spagetti buatan sy, fries gorengan sy, sate pasar malam + mango CAKE
 Walaupun nak jadi mak budak, nak gak tiup2 lilin lagi yerk..haha




Tetamu yg datang..thanks guys.. :)

Happy lak dapat buat makan2 cam ni..lenkali nak buat lagi laaa..for Hari Raya ke nanti..hehe

Kla..sampai sini dulu :)

Friday, May 20, 2011

I'm 28 & I'm HAPPY...Alhamdullilah :)


yupsss..I'm 28 (w'pon muka cam sweet 18 kan kan kan..haha)..


Alhamdullilah..bersyukur pada segala nikmat yang Allah berikan. I've great loving caring family & friends :) . Allah juga temukan saya dengan seorang suami yang baikkkkkk sangat :) .Allah juga makbulkan doa kami untuk dapat baby cepat2. Insyaallah moga Allah kabulkan doa kami agar baby sentiasa sihat dan selamat dilahirkan. Dan sy berharap agar sy tidak melupakan segala nikmat yang Allah berikan ini....

Pagi2 lagi sampai office, my fren ana tetiba bagi Blueberry cheese cake untuk sy!!Waaaaa..rupanya2 dia buat malam tadi. Terharu sy :) . Tatau nak cakap kecuali ucapan THANKS :)




Yummy..sedappppppp banget :) 



What else I want in my life???Allah dah bagi semuanya..Sy yang patut membalas pada-NYA pulak.. :)


p/s: me & hubby demam n selsema lak sejak semalam...arini kami berdua masih ting tong lagik..hehe..sehati sejiwa tak demam pon nak sama2..haha 

Thursday, May 19, 2011

Musim Kawen Tunang :)

Banyak sungguh jemputan kahwin sejak bulan 4 sampailer bulan 6. Biasala tengah2 tahun ni memang ramai tul yang kawen2 kan. Sebab cuti sekolah kot???Banyak jugak jemputan yang sy tak dapat nak hadirkan diri sebab balik kg la n ado je plan kan. Mintak maaf la banyak2 pada yang menjemput tapi sy tak dapat datang tu..

Weeken lepas sy dijemput ke majlis pernikahan my opismate suci, ngan majlis pertunangan ana. Hari Sabtu. Hari Sabtu tu jugak plan2 nak pegi tengok showhouse kat seberang kot ada yang berkenan. Kebetulan weekend lepas takde plan ke mana pon.

Kul 12 kitorg bertolak dari umah sebab majlisnya 1230pm. Sy google map je location sebab tak pernah pegi pon umah Mawarni. Yang lain semua tak dapat datang except me, hubby n Mas. Mas follow kete kitorang dari belakang (dah sampai location barula tau upanya dia penah datang umah Mawarni ni..cehhh).  Sy ni punyala buat2 tahu. Tapi nasibla jumpa jugak tanpa sesat :p (Biasala sy ni ala2 garmin gak kalo nak tau..hehe..pasan jap).

Durang nikah kat majlis. Tingat lak kenangan time nikah dulu kan. Sejak dah kawin ni, rasa happy je tengok orang lain kawen..Siyes!! :) Time tak kawen dlu, takdela rasa tak happy tengok orang kawen, just rasa happynya lain macam je :)


 Ni la pengantin nyeee..comel gitu kannn...Tingin lak nk makeup2 macam kawen dlu..hhe

Pastu kitorg cari showhouse yang sy dok godek2 dalam internet tu. Tapi sy tak bape yakin la tempat tu leh sampai ke tak. Kali ni garmin dalam otak sy tak dapat bagi exact location. Last2 jumpa show house lain. Tapi masuk je jugak ngado2...
 
Tingin lak umah 2 tingkat sebab leh buat kaca camni..cantik woooooo.

Tapi sayangnye the price not within our budget at all..Huhuhu..rm600k ++. Aiyakkk..Padan la kan ngan umah besor cantek gitu. Ada hati jugak tu nak masuk tengok..Hehe. Jalan2 lagi terjumpa gak ngan umah yang sy nak sangat tu. Tapi takut terlambat sampai majlis Ana lak. Lagipun umah tu amatla jauh dari pulau. Pikir sy, kalau jauh gini baikla dok Kulim kan. So, cancel la umah tu. 

Terus menuju ke umah Ana. Tu pon sy dah google map siap2. Sib baik family lelaki lambat sampai. So, takdela kitorg ketinggalan... :)


Taraaa.. ni la Ana kawan sy.. cantek kan dia ( SELAMAT BERTUNANG :))

Suka la sy tengok kaler hijau ni. Santekkk...

Balik2 singgah JJ perda. Ternampak KPJ!!lor rupanye KPJ tu dekat je ngan umh my husband masa dia keje kat Sanyo..Punyala dulu seminggu 2,3,4 kali kan sy pegi sana..Hahah..Baru pasan. Terus singgah KPJ kejap nak tanya2 price kalo bersalin kat sana berapa. Sebab dok baca review ramai lak rekemen dr fauziah kat KPJ tu. Durang cakap kalo nak deliver kat sana, 7 mth dah kena start checkup kat sana.

Pastu jalan2 kat JJ perda. Pusing2 je macam dating2 dulu kan. Shoppingnya idak pon. Shopping untuk Bell je. Beli pasir dia, makanan..Tu je..After maghrib kitorang bertolak balik...

Balik2 si Bell dah bising..hahaha..

Thursday, May 12, 2011

Bersalin di mana???

Assalamualaikum...nak tau codition sy sekarang.............

Almost 3 wks takde kereja nak buat. Gtalk, facebook, twitter, blog, bace biter..tu je la kerejanya tiap2 hari. Thats normal actually bila satu2 project tu dah tapeout (dah abih la senang citer) . Kengkadang melangut sebulan pon ada. Tapi time bizi, bizi yang amatla kan..

Di saat takde kereja ni jugak la sibuk dok google sana, google sini..

Hasilnya.........

SAYA DAH KONPIUS NAK BERSALIN KAT MANA!!! 

Time kasih la kepada en. google yerk. Actually sy ini memang cari gynae gegirl malay sahaja. Kalau yang islamic lagi bagus. 

Saya ada baca, kalo every month checkup tu, bukanla DARURAT. So, kita ni sebagai gegirl kena jugak cari doc yg sama muhrimnya. Lainla tempat tu langsung takde doc perempuan kan. Lain casenya time nak bersalin. Time tu adalah DARURAT. Yelaa kot2 time tu doc yang bertugas lelaki je, kita lak memang nak terberanak dah..mana bole tunggu lagi..So, dibolehkan. tak dosa.

Kat Penang ni, payah sikit la nak cari gyna female malay. Tapi kami jumpa sorang Dr suggested by our friend. Nama klinik pon islamic, dewan bersalin muslimah. So, start dari pengesahan pregnant sampai checkup 4 mths, memang sy pergi klinik tu je. Lagipun doc baik je..Sopan santun lagi kan. Just the orice sy rasa agak tinggi. Tapi sy tatau maternity checkup price every mth punya rate.

Time takde2 kerja ni la baru sibuk google2..tanya2 orang kan. Rupanya banyak pulak BAD REVIEW pasal clinic yang sy pergi sekarang. Ada case lagik tu. Dahla mahal durang kata (sy baru tau price dia mahal dr tempat lain..) . Tapi ada gak dalam 10 org yang bagi bad review tu..ada satu yang puji. Sebab islamic. Maybe kalau normal ok, takde masalah. Just kalau ada komplikasi lain tu je. Terus sy rasa seram lak nak deliver baby kat situ. Terpaksala pikir2.

Google2 jumpa la clinic ni. Ada female malay gynae. Dekat lak tu ngan umah. Selama ni memang tau ada clinic tu, just sy ingat tarak female malay doc. Rupanya dia yang bukak clinic tu..Cehh..facilities pon cam ok tengok kat website dia. Ok, sy decide nak bersalin kat situ.

TETAPI...sy borak2 ngan opismate, rupanye dulu dia deliver baby dia kat situ dan dia sangat2 menyesal. Dia kata next baby memang dia takmao dah beranak kat situ..plus gynae tu garang..Waaaaaa..sampai camtu sekali. Ada akak kat opis ni pon ada bad experience ngan gynae ni. Adeihhhhhhhhh. Membuatkan sy berpikir2 lagi. 

Last2 my friend tu cakap, hospital perdana kat KB memang service dia tip top la..Tapi perluke sy balik kg beranak kat sana??nak kena amik cuti lagi..waaa..pikir2 lagi sampai pening dibuatnya.

Last2 sy takde answer lagik. 1st baby ni sy harap takdela dapat bad experience bagi mengelakkan perasaan nak pegnen kali ke 2 kan..huhu..

Kalau ada sesapa org penang yang tau mana2 gynae yg ok, tolongla bgtau sy yerkkkkkkkkk......

<sambil google2>

2 Dress + 1 jacket =RM119

Shopping time!!! Yang tak dirancang n takde dalam bajet pon..huhu..
Jumpa link yg my sis "like" kat facebook;

browse dia punya dress collection trus jatuh hati ditimpa baju..cehh. Sumenya cun2 n price pon okla tak mahal sangat. Lagipun sy memang tengah cari dress. Sebab bila pakai dress ni rasa selesa banget la pulak kan.

Kalau beli 3 helai FREE DELIVERY!!! Nak jugakkan Free tu gigih cukupkan 3 helai..huwahuwa..Nak tengok apa sy pilih?..Taraaa
I like the color
 Pilih yang ini sebab wawa cakap org preggy 5mth pon leh muat lagik+kaler hitam
  
Ohhh..jacket ni adalah pengaruh akak and the price RM30 only!!!Jacket ni comel n nampak cam tak tebal je..leh buat ala2 cardigan nnti..pakai ngan dress itam kat atas tu mesti cun..yayyy

Balik2 kerja baru cakap ngan hubby nak beli pastu nak pinjam duit dia..pasal gaji lambat lagi..<buat muka kesian>. Sambil cakap kat dia nanti bulan depan janji tak beli pape dah..huhu..

Tapi hubby cakap..apala pinjam..amik je la..huhu (tau dah saje je..hehe) ...

Thanksssss my laling :) 

Tuesday, May 10, 2011

Balik kg + Doa Selamat

Assalamualaikum..

Sejak kami kahwin 25Dis memang tak bali kg dah..yela lepas tu, kenduri Sabah..pastu my parents dok KL sebulan. Lepas tu sy preggy lak memang takleh naik kete jauh2.

Cuti labor day memang ditunggu2. Sy dah masuk 4 bulan..dah tak mual2. Dah leh naik kete jauh2 :). My sisters pon balik jugak. Lama tak jumpa durang or buat aktiviti girl day out (nak kena g KL ni nanti). Sya amik addition 2 hari cuti. Kebetulannya kitorg semua balik kg, aboh & ming trus plan nak buat kenduri doa selamt kecik2 for me yg tengah preggy ni.

Hari Sabtu me & hubby balik kg. Bu & Bell tinggal kat umah. Ana tolong kitorg bagi kat Bu & Bell makan n tukar pasir durang..Thanks Ana :).

Sampai2, kami disambut my niece yg sulung ni..
 
Macam Aliennnnnnn..kitorg panggil dia pak lawak sebab suka buat lawak lagik2 dengan tok Aboh dia..suka loyar buruk..

Kami sampai kul 5pm..aboh beli biri2 sekor. Dalam kul 6pm tu biri2 yang dah disembelih dibawak balik umah.
 
My husband, abg sy n akak ipar menyiat2 kulit biri2.

Nak tau apa yg TAK BEST!!! Saya CIRIT BIRIT(nak gak tulisan besar yerk) di hari kenduri!!!aduhai..tersalah makan pisang malam tu. Pisang yang patutnya kena msk dulu baru leh makan. Terus sy takde selera nak makan n muntah2 macam awal2 preggy lak..waaaaaaaaa..


Ni la lauk kenduri Kelantan style yg sy tak sentuh langsung!!huwaaaa..

Nak tau apa yg lagi sadis. Sy sejak kat Penang lg tingin makan laksa lemak mak sy buat. Ming ada buat, tp, sy langsung dilarang sentuh!!!huwaaaaa..sob sob. pilu tau tak dapat makan. Semua salah pisang tau bukan salah sy..waaaaaa lagik.

Aduhai. Nasib la sy amik cuti tambahn 2 hari lagi. Kalo tak amik pon, memang nak kena MC gakla. Tu pon time balik ke Penang punyala rasa tak sedap badan. huhu...

Lenkali balik kg sy takmao ngengada makan yg ntahpape yg leh akibatkan cirit birit..huhu..Sekian citer cuti sy yg x brape best. Yang bestnya sebab dapat balik kg je la..huhu

May Bu rest in peace


Assalamualaikum

Kami ada 2 ekor kucing peliharaan. Bu dan Bell. Dua2 ni my husband yang bela sejak kecik.
Ni Bu time 2,3 bulan kot. Sekarang 6 bulan dah besar.

Actually hubby punya opismate terjumpa ank kucing ni sorang2. Takde mak..dia amik bawak pegi opis. My husband trus nak bela. We adopt Bell also buat kawan..amik time kecik gak 2 bulan gitu.

Awal2 kawen kitorg dok jauh. Memang hubby yang jaga Bu & Bell. Bagi susu semua. Doc pon terkejut tengok Bu boleh survive w'pun terpisah dari mak dia. Bu ni sebulan my husband bwk pegi keje sbb tatau nak tinggal kat mana. Time tu kitorg tak menyewa umah lagi. So, Bu ni memang ada special bonding sket ngan hubby. Hubby pon memang sayang dia sangat2.

Kitorg bawak balik Penang. Memang hubby yang uruskan semua pasal Bu & Bell. Kebetulannya sy trus pregnant. Tak elok pregnant lady uruskan taik kucing ni sbb ada virus yg tak elok untuk pregnant lady. Memang orang Malaysia % untuk kena virus adalah rendah sebab kebanyakan kita dah immune..dah biasa ngan kucing..tp, still sy elakkan uruskan pasir durang. Makan pon mmg my hubby yang buat sume.

Tapi sejak kitorg bawak balik Penang, Bu makin tak active. 2 wks before , Bu takde selera makan. Kami bwk ke klinik, doc ckp dia demam n bagi ubat demam&flu. Kitorg balik kg..Balik penang semula, tgk Bu makin teruk. Tak selera makan. Kitorg ingat dia kena cacing..So, pegi beli ubat cacing. Tapi dia makin lemah lak. Makan langsung takmao. Tapi perut besar.

last2 bawak pegi Vet lagi. Doc tahan dia kat ward. Kena masukkan air & ubat. Masuk hari Sabtu. Ahad doc call bgtau maybe Bu kena FIP. Virus yg takde cure. Kami terus google. Memang takde lagi ubatnya. Semua case berakhir dengan kematian.

Macam tak percaya. Tapi sy cakap kat hubby, nanti kita ambik Bu..Kita jaga dia..biar dia mati dengan kami bukan mati merempat. Saya pon dah google cara nak jaga kucing yang kena FIP. Takde masalah untuk manusia sebab memang tak berjangkit dengan manusia. Just kena isolate from Bell je. Sy cakap ngan husband, kita amik tengok camana dulu, tapi kena jugak ready kalau betul Bu kena FIP sebab banyak dah tanda2 macam demam, takde selera makan, berat berkurangan, kaki lemah takleh nak berjalan sangat. 
 .................................

Hari ni datang kerja macam biasa. Lunch hour plan nak pergi amik Bu dengan harapan dia makin sihat. Tapi belum pon lunch hour my husband datang. Dia cakap doc call n bagitau Bu dah takde. Dia dah meninggalkan dunia ni. Sy rasa macam tak percaya lak. Sebab cepat sangat...Sebab Bu sangatla active. Tak sangka hayat dia 6 bulan je.

Sesedih2 sy, sy tau husband sy lagi sedih. For him Bu tu perangai dah macam dia. Kami pergi vet untuk tengok Bu untuk kali terakhir. Tatau camana nak hadapi, tapi kami kuatkan semangat jugak. Kami takde tanah nak ditanam, so kami serahkan kat durang untuk uruskan jenazah Bu. My husband usap2 dia. Bu macam tidur je.

Kami tak banyak cakap. Nangis je...Sy cakap kat husband, tak salah kita nak sedih..kita ni manusia biasa ada perasaan..cuma kita redha kan je pemergian dia. Maybe sebab dah pernah kehilangan orang tersayang, sy tau cmna rasanya. 

Sy tau Allah lebih sayangkan dia. Mungkin dia lagi bahagia ada di alam sana.... 





Monday, May 9, 2011

Perluke Check Klinik Kerajaan?

Assalamualaikum. Pagi ni kami keluar awal dari umah..745am dah kuar sebab nak pegi checkup kat gomen clinic for the first time. Nak dapatkan no 1 la katakan kenala sampai pepagi buta lagi. Clinic bukak kul 8am. Walaupun sampai kul 750am dah ada orang yang sampai lagi awal upanyeeeeeee..Cehh!!!
Nape saya nak ke klinik gomen sedangkan saya dah buat checkup every mths kat private?? Sebab "orang cakap" kita kena ada "BUKU MERAH" kalo ada pape case yang kena rujuk kat goverment clinic. Kalau takde buku merah, durang tak terima.."orang kata". Ada lak sorang akak ni cakap, kengkadang ada kes komplikasi yang private kena tolak kat gomen clinic..Kang takde buku merah durang tak terima.."katanya". So, sy pon risau la takde "buku merah" tu. So, arini pegila jugak sanggup masuk opis lewat.

Jumpa misi. Bagitau la yang sy ada checkup kat private. Misi nak tengok buku..Saya pon bagi la (private pon ada buku daaa..cuma klinik saya bukunya biru hehe). Misi tu terus cakap. "Laaaa..kalo dah pegi checkup tiap bulan ni, tak yah check kat sini dah" . Saya pon cakapla yang "orang cakap" kena jugak check kat gomen. Takut ada masalah pape..Misi tu terus tersengih n explain kat saya. 

"Tak perlu buat camtu. Kami pun taknak menyusahkan sbb ibu2 sekarang ni kerja. Susah nak check kat gomen. Dah ada data dari klinik private awk ni pon dah cukup. Klinik kerajaan takde masalah nak terima. Nak beranak kat klinik kerajaan pon boleh w'pun tak bukak buku ni. Nak kami datang umah kalo ada pape pun boleh jugak w'pun awk tak buat checkup kat sini. Buat apa nak check benda yang sama je ni." sambil tersenyum..

Kami berdua LEGA sangat. Last2 misi tu cakap..nak bukak buku tak..takyahla ekkk (dia lak yang cakap takyah..hehe) .Kami lagila suka. Sebabnya kami memang takde masa yang sesuai nak check kat goverment clinic. Bukaknye hari kerja, timenya pon waktu kerja je..Dahla skali pegi bukannye sejam je kan..huhu. Kami lega sebab nurse sendiri yang cakap camtu :). Nurse tu cakap..lenkali datang mai tanya nurse terus..Durang lagi tau.. :)

Ni la akibatnya dok dengar2 kata orang je kan. Pengajaran untuk kami berdua laki bini :) ...