Thursday, May 12, 2011

Bersalin di mana???

Assalamualaikum...nak tau codition sy sekarang.............

Almost 3 wks takde kereja nak buat. Gtalk, facebook, twitter, blog, bace biter..tu je la kerejanya tiap2 hari. Thats normal actually bila satu2 project tu dah tapeout (dah abih la senang citer) . Kengkadang melangut sebulan pon ada. Tapi time bizi, bizi yang amatla kan..

Di saat takde kereja ni jugak la sibuk dok google sana, google sini..

Hasilnya.........

SAYA DAH KONPIUS NAK BERSALIN KAT MANA!!! 

Time kasih la kepada en. google yerk. Actually sy ini memang cari gynae gegirl malay sahaja. Kalau yang islamic lagi bagus. 

Saya ada baca, kalo every month checkup tu, bukanla DARURAT. So, kita ni sebagai gegirl kena jugak cari doc yg sama muhrimnya. Lainla tempat tu langsung takde doc perempuan kan. Lain casenya time nak bersalin. Time tu adalah DARURAT. Yelaa kot2 time tu doc yang bertugas lelaki je, kita lak memang nak terberanak dah..mana bole tunggu lagi..So, dibolehkan. tak dosa.

Kat Penang ni, payah sikit la nak cari gyna female malay. Tapi kami jumpa sorang Dr suggested by our friend. Nama klinik pon islamic, dewan bersalin muslimah. So, start dari pengesahan pregnant sampai checkup 4 mths, memang sy pergi klinik tu je. Lagipun doc baik je..Sopan santun lagi kan. Just the orice sy rasa agak tinggi. Tapi sy tatau maternity checkup price every mth punya rate.

Time takde2 kerja ni la baru sibuk google2..tanya2 orang kan. Rupanya banyak pulak BAD REVIEW pasal clinic yang sy pergi sekarang. Ada case lagik tu. Dahla mahal durang kata (sy baru tau price dia mahal dr tempat lain..) . Tapi ada gak dalam 10 org yang bagi bad review tu..ada satu yang puji. Sebab islamic. Maybe kalau normal ok, takde masalah. Just kalau ada komplikasi lain tu je. Terus sy rasa seram lak nak deliver baby kat situ. Terpaksala pikir2.

Google2 jumpa la clinic ni. Ada female malay gynae. Dekat lak tu ngan umah. Selama ni memang tau ada clinic tu, just sy ingat tarak female malay doc. Rupanya dia yang bukak clinic tu..Cehh..facilities pon cam ok tengok kat website dia. Ok, sy decide nak bersalin kat situ.

TETAPI...sy borak2 ngan opismate, rupanye dulu dia deliver baby dia kat situ dan dia sangat2 menyesal. Dia kata next baby memang dia takmao dah beranak kat situ..plus gynae tu garang..Waaaaaa..sampai camtu sekali. Ada akak kat opis ni pon ada bad experience ngan gynae ni. Adeihhhhhhhhh. Membuatkan sy berpikir2 lagi. 

Last2 my friend tu cakap, hospital perdana kat KB memang service dia tip top la..Tapi perluke sy balik kg beranak kat sana??nak kena amik cuti lagi..waaa..pikir2 lagi sampai pening dibuatnya.

Last2 sy takde answer lagik. 1st baby ni sy harap takdela dapat bad experience bagi mengelakkan perasaan nak pegnen kali ke 2 kan..huhu..

Kalau ada sesapa org penang yang tau mana2 gynae yg ok, tolongla bgtau sy yerkkkkkkkkk......

<sambil google2>

8 comments:

Peri PiA said...

dear,nak berpantang kat penang ke?

kalau penang xde..kedah?wah2 suke hati je pia..sory xde experience lagi hehe

nurul huda jumri said...

errr...*kerut2 dahi*
tkde suggestion pasal tkde experience.Sowi~

cik selamah kundang said...

weh.aku baru add.aku ingat dah add.rupanya blog lama.sori

Aimi dan Pakcik Hashim said...

hehe
susah gak ek nk cr yg terbaik

aNiS tHe BumbleBee said...

sori babe...aku xpenah lagi banak kt Msia.jadi xtau tempat langsung.

ko bersalin kt SL ni pun best gak zati.ade harapan dapat layanan VVIP.mat salleh katakan...keh3x!

Mr PenyuBiru said...

harap semuanya berjalan dgn baik dan awak dpt jupa hospital bersalin yg menepati kehendak.

PurPLe LaDy AiFA said...

hospital pantai rsnye cm ok. rmi org altera beranak kat situ..

ni kat kulim ni lg ar. xde langsung gynae pompuan! waaaaa

ika ans said...

Tlgla jgn bsalin kt dwn bersalin muslimah ni