Tuesday, June 7, 2011

3D/4D baby :), 24 Weeks

Assalamualaikum.. :)

Arini korang keje ke??Saya cuti replacement bday Agong..hehe..bestnya kalo every week cuti 3 hari kan. ngehngeh..

Our plan this week cuma kat umah je jalan2 Penang. Sabtu lak pergi buat scan 3D/4D since 3D/4D scan Malaysia  ada buat event kat EQ hotel Penang. Kami dapat scan FREE SAMPAI PUAS HATI, cd, printed pic, n rm100. Bila sy dapat tau, terusla tak lepaskan peluang. Lagi2 bila tanya gynae kami harga untuk scan 3d rm250!!!Gila mahal kan padahal tanya kawan2 sume cakap rm100 la rm60 la..Pasni kalo tingin lagi nak scan 3D maybe kena pi Kedah/Perlis kottt..

9.30am kami dah sampai EQ hotel..10 min je pun dari umah kami so takdela masalah sangat. Kitorg orang pertama datang. Satu session actually ada 2 mommies je. Nasib kami datang awal sebab dapat layanan 1st class gitu kan.

Doc2 pukul 10am baru sampai. Tapi sangat berbaloi2 sebab 1st batch yang datang doc2 pakar. So, doc ni scan dengan jayanya :). Siap usaha lagi dapatkan the best image :). Nak tengok???Taraaaa..


Tengokla jari jemari dia.. :)
 Sangat real kannnnnnn..I love u baby :)
Ini baby menguap..siyes my baby asyik menguap je kejenyaaaaa..hehe

Rasa tak percaya ada satu nyawa lagi yang sy bawa. Bila tengok dia gerak2 menguap segala in 3D, Subhanallah..camana leh jadi semua ni ekkk..Inilah kebesaran Allah S.W.t.

Adala dekat 3,4 kali jugak doc scan sy..Siap dapat consultation percuma lagi kan (Kena gunakan segala yang ada depan mata :p) . Alhamdullilah doc kata semua Normal. Air ketuban, pembesaran baby, heart beat baby, uri. Semoga baby sentiasa membesar dengan sihat ye :) . Berat baby sekaran 671g (seminggu naik 100g :))

Tapi yang bestnya, kami dapat scan lagik dr sonographer yang bertauliah. Durang cakap, selagi kitorang tak puas hati, durang akan scan n capture the best pic+video..Syok kannn :).

Session kami end pukul 1.00pm. Puas hati sangat n baby dapat lak RM100 (rezeki baby la ni)..Thank Jezz& Team from 3D/4D scan Malaysia. Korang memang bestttt... :)

20 comments:

saiful said...

semoga baby membesar dengan sihat dan mama baby sihat dan ceria selalu...amin

saza said...

@abg..amin.. :)

aNiS tHe BumbleBee said...

best kannnn..semoga ko & baby sihat2 selalu.bila dah scan,lagi xsaba2 nk tunggu baby kuar kan.hik3x! aku kt sini tiap2 bulan scan 4D sbb uyin mmg nk sgt2 tgk adik dia.yg bestnye,scan 4d kt sini 50ringgt xsmpai.ni yg tetiba syg kt SL ni.kakakaka!

saza said...

anis,,asal murah sangattttttt..kalo 50hengget tiap2 bulan pon aku mao scan 3d..waa..syok

Aimi dan Pakcik Hashim said...

canggihnya zaman skang

kalau baby tunjuk peace lg mengejutkan

saza said...

@kapten..nnti aku kena ajar dia dlu buat peace..haha

RuZaNNa said...

bes nyer zti..dpt tgk mini zti..hik3x..bt la 3D zti..sgt jelas kita leh tgk..hee..best2..

saza said...

@ana..tu ls..real je kan :)

Lydia said...

wah..lg besh nye klu thu jantina kn zati...

Sharinginfoz said...

menakjubkan sekarang, macam2 teknologi ada kan, anyway semoga dipermudahkan segala urusan

saza said...

@Lydia..laa..dah tau la wei..gegirl :)
@Sharinginfoz..tu lerr..mcm2 ada skrg

aTy _faRed~ said...

ya allah...ley nampak baby nguap ek upernyer...dalam pewot pon dah nguap..ingat die dok diam2 pusing2 jer kat dalam pewot...[kagum]..:)

saza said...

@aTy_faRed..tu laa..sy pon bru tau..heeh..kuasa Allah kan :)

nurul huda jumri said...

*speechless*

agungnya ciptaan Tuhan.

Wan Adawiyah said...

Speechless!!!

saza said...

@nurul..yupss..macam x percaya kan :)
@Wan Adawiyah..mak dia ni lg speechless time tgk :)

Peri PiA said...

tgk mcm tu pon dah rase teruja,subhanallah :)

MissB said...

Bestnya. Kenapa I tak tau pun ada event nih? Dah la dekat ngan umah jee huhu. Melepas ;p

saza said...

@pia..tu la..sume kuasa Allah :)

saza said...

@MissB..alamak..yeke dok dekat..kalo u ada bc kt post previous mesti u tau..hehe..nk buat cmno xde rezeki :)