Monday, February 7, 2011

Semua Makanan nampak Meloyakan!!

Tadi my hubby call bgtau opismate dia yg ngah preggy 2 mths kena tahan kt ward!!sebabnya terlampau banyak sgt muntah..kena tahan utk mskkan air dlm badan..ermm..ya Allah janganla sy macam tu je...
............................

Sejak balik dari Bali haritu, terus rasa tak dapat menikmati makanan. Yang paling tak syoknye, sy takleh nak tengok NASI!!!apatah lg nak makan. Kengkadang paksakan diri gak makan, tapi takleh ada kuah..makan macam makanan orang sakit..huhuh..kesian baby.

Sekarang ni sy risau baby tak cukup zat..mama dia tak cukup zat takpe..mama dah 28thn..huhu..Memula tu rasa nak makan western je tak abehh..sekarang ni masalahnye takleh nak makan ayam pulak dah..daging pn dah makin mual bila tengok.

Setiap kali makan..pastu muntah...Tapi sy cuba kawal sebaik mungkin supaya takdela zat2 tu kuar banyak...Kalau tak dapat sangat baru sy muntah tak ingat..huhu..Lepas tu lapor balik..

Sy cuba jugak telan makanan w'pon kengkadang masuk 2,3 suap.Minum susu anmum 2 kali sehari. Maybe nak kena tambah amaun kot sebab tak dapat makan byk makanan lain..Ermm...

Kengkadang tu teringin nak makan..Soh hubby beli..Hubby bwk balik..rasa loya lak tengok makanan tu. Sian suami sy..huhu...

Tanya kawan sy, dia kata fasa dia mabuk sampai 4 bulan!!!!Aduhhh..harap2 fasa loya ni berakhir ngan cepat supaya sy bole makan makanan yg banyakkkk zat untuk baby...Aminnn..

:)

2 comments:

Peri PiA said...

saba byk2 ye,take care

saza said...

sedang bersabar ni..hehe