Tuesday, May 21, 2013

Iron Man 3 + Ayu Mee Udang Teluk Kumbar

Assalamualaikum. Citer adalah last weekend.

Friday saya sms my en asben... "Jom Iron Man 3" ..Hasben reply " esok.." ..
Ermm okay. Saya just memain je kot. Camana nak tengok wayang dengan si budak Sofea yang belum pon masuk 2 tahun tu. Yang memang akan boring cepat. Pastu kalo mood dia time tu tak bagus abihla kompem bergegar satu panggung.

Saturday, kami positifkan diri. Siap2 pegi qBay terus beli tiket. Baru je jalan sikit Sofea dah tertidur time papa dia dukung. Lunch dulu, solat zuhur pastu terus masuk cinema..Citer start 2.30pm. Asben dah cakap siap2 kena prepare mental & kena sedia nak keluar anytime & mungkin tak dapat tengok movie sampai abih!!!! Haha..Saya lak cakap, sedia la kena kutuk ngan orang sebab pi bawak budak 1 tahun 8 bulan tengok IRON MAN!!! Haha lagik!

Sofea memula tido, iklan2 segala, baru nak start terus dia bangun. Aiyak dah berdebar takut dia meraung. Dalam tu kan golap. Sib la cik mek tu tak takot gelap. Senyap je dia. Papa dia kasi upah popcorn. Senyap la dia sambil tengok iron man yang dia tak paham langsung tu & kunyah pop corn macam orang besar tengah tengok movie. Kelakar pon ada. Sampai la 1 jam 1/2. Dia nampak orang dok lalu pegi toilet. Mulala otak bijak dia tu pikir gaknya "rupanya leh kuar dari tempat ni!" . Terus dia nak turun dari pangku & naik tangga ke atas. Mama dia ni kenala ngekor sekali. Punyala suka dia dapat kuar & jalan dengan bebasnya. Mainla dia one, two, three lariiiii..Letih mama mengejar. Haha...Papa dia..syokla depat tengok sampai abih!!! Sofea biasala..want mama jerk katanya..ermm..

.............altamat citer tengok wayang..maybe kalo citer yg 1 jam 1/2 leh la consider nak tengok ber 3..more than that, tengok dvd je la yerk!!! .................

Lepas tengok wayang kami keluar..nak cari mee udang ayu kat teluk kumbar..my kakak kat opis la ni dok sajes dengan fw gambar yang menggiurkan. Hari Jumaat saya dah google map siap2 ( I lap google map!) . Walaupon leh guna papago tapi kita takleh bergantung ngan papago 100% wokeyh lagi2 tempat yang tak pernah pergi. So, saya memang suka google map dulu & apal jalan hehe. Alhamdullilah leh sampai & tak sesat & tak perlu guna papago! (Teluk kumbar je kot..hoho).

Taraaa sampai
Malangnya lepas gambar Sofea nan satu sebagai bukti dah sampai ni battery hp adalah kong!!!Langsung takleh amik gambar udang.

Review dari saya mee udang ini adalah sikit menghampakan dari segi kuantiti. RM13 3 ketul udang je. Tapi besar & fresh. Oleh sebab saya dah pernah makan mee udang juru, sg dua, kuala sepetang, taiping dengan udang yang melimpah ruah, jadinya saya adalah agak tak berapa nak beria sangat perasaan bila nampak udang 3 ketul. Rasa cam tak makan mee udang!!!Hoho. My hasben order nasi goreng udang..rm13 jugak & udang 3 ketul..Ermm..agak macam tak berapa berbaloi. Rasa mee udang itu adalah not bad tapi takdela mabeles or kebabom sangat. Okla maybe saya ni memang agak cerewet bila nak kata makanan itu sedap. High taste mungkin ..haha..

Tapi yang pastinya Jalan2 cari makan pernah jejak kaki kat situ...yooo!!!

Lepas ni maybe takde kot nak gi makan kat situ lain. Maybe saya nak try kedai2 kat sebelah dia tu. Banyak gak kedai mee udang yang lain....

kla..sampai sini dlu..nanti citer pasal my bday pulak yerk!!!taaa

2 comments:

dya said...

nasib baik aku lum teringin nk mkn mee udang..hihihi
zati ko x pena pergi kk ke?then ko check up kat mne?swasta eh?aku wat pun dh lmbt tau buku merah ni..dh 4month baru wat..hihihihi

RuZaNNa said...

akhirnya..leh gak tgk wyg ngn cik mek sofea..sejam setgh tu kira lama gak tu..hehe.. =D