Wednesday, August 24, 2011

34 Weeks update+Shopping Raya!!!

Assalamualaikum..

Arini dah ramadhan ke 24. Alhamdullilah mak budak ni sihat walafiat n dapat tunaikan ibadat puasa 23 hari. 1 hari terpaksa tak puasa sebab kena urine infection..huhu..Pasal tu lom citer lagik yerkkk..Lama tak update sebab kemalasan+sibuk siapkan keje. Sampai terlebih awal lak siapkan keje sebab semangat gila nak raya. Tinggal arini n esok je. Jumaat sy dak amik cuti yipeee. Tapi schedule keje sampai esok. Boss pon sonyap je bila sy kata keje dah siap. Bagusla tu sebab memang malas nak pikir kerja baru dah ni. Dalam kepala adalah ketupat dan rendang jerk!!!

34 Weeks actually dah lepas 2 minggu. Cuma tak update kat sini je. This Friday nak pergi checkup for 36 Weeks. Gynae nak bg antenantal card memandangkan sy kata nak balik kampung. Dia takut sy terbersalin kat kg lak nanti..hehe..

34 Weeks..Baby dah 2.2kg. Cepat tul baby membesar yerk. Semuanya alhamdullilah ok. Tapi berat mak baby ni memang dok tang tu je sejak ramadhan ni..Still +9kg. Doc kata takyah risau..asalkan baby ok....

Kisah urine infection tu or orang kata "kencing kotor" ..aii ngeri pulak nak citer. Pasalnya tetiba jerk masa tido pukul 3 pagi rasa kesejukan. Tarik selimut, tapi heran asal menggigil. Pegi toilet sat..pastu tarik comforter lak. Still gigil. Panas tapi menggigil sampai nangis2 tak tahan. En hasben tolong urut2 kaki. En hasben ajak pegi hospital tapi sy memang tak bermaya nak bangun. 1/2 jam gak camtu, akhirnya ok. Pepagi tu terus pergi klinik takut pape. Terus doc saspek "kencing kotor"...Check2 memang betul. Doc bagi ubat. Balik2 umah terusla makan ubat. Maknanye kenala bukak pose yerk sebab risaukan baby. 

Lepas tu terus fobia....Lepas tu jugak tiap2 ari make sure minum air 2 liter..time sahur wajib minum 1.5 liter. Jadinya tahun ni sy amik masa sejam bersahur sebab nak minum air tu sikit2 n wajib makan nasik!!Kalo sebelom ni makan roti/kurma je saya tak kisah sangat..15 min dah siap..hehe..Nasibla sy ni jenis selera makan nasik time sahur so takdela masalah sangat.

Citer pasal shopping raya laks. Gamba ada tp malas nk upload lak kan...Plan tahun ni nak pakai dress je. Tapi tup2 terbeli gak baju raya..Hehehe..ari Sabtu lepas seharian berjalan..Pagi sampai malam. Sampai2 umah terus pengsan...Yang berjaya dilaburkan;

1. Baju for FIL
2. Handbag for MIL
3. Kemeja for en hasben
4. Jeans for en hasben (2 helai over tau memula kata tak mao beli pape..hehe)
5. Kasut for en hasben
6. Handbag for me
7. Wedges raya for me (ada hati nak pakai wedges lagik tu!!!)
8. Baju raya for me 2 helai..hahahah(tahun ni beraya pakai ala2 jubah la...n kain chiffon je yg sesuai)

Kami pon memang lama tak shopping untuk diri sendiri. Before ni shopping untuk baby je kan :p .Tinggal untuk my parents, kueh raya, tudung aiyakkk...duet raya nak kena tukar..tu je kot..pastu leh balik raya..yayyyyyyyy...

p/s: Terlebih excited sikit raya tahun ni sebab 1st time beraya sebagai isteri n bakal ibu insyaallah :)..  
p/s2; 26-28/8 ni ada expo mommy n baby kat PISA..jemputla wahai ibu2 bapa2 sekalian..sy pon plan nak pegi this Friday :) 

5 comments:

Mr PenyuBiru said...

mencabar jugak ek ibu hamil berpuasa. tapi kira ko beruntung sebab dpt puasa hampir penuh.

sama aa ngan aku,memula malas nak shopping raya tuk diri sendiri tapi last-last minit dtg plak mood nak shopping.hehe

aNiS tHe BumbleBee said...

wahh..xlama lagi dah...xpe..raya ni boleh makan puas2 dulu..

ala..aku touch down malaysia 28.xsempat la jugak nk pegi expo tu.dem betui.

eh,selamat hari raya eh..mkn byk2 raya nanti.aku abis pantang ngam2 hari raya tu..yaribba!!

Lydia said...

selamat ari raya@ selamat brsalin yer!!

nurul huda jumri said...

selamat hari raya,babe!
blk kg nti ekelok k..

Peri PiA said...

Selamat hari raya dear
maaf zhr btn

syoknya shopping