Wednesday, August 3, 2011

Baby Checklist done!!!

Assalamualaikum..

Minggu ni nak masuk 33 Wks!!!Maksudnya lebih kurang 7 Wks lagi Insyaallah my little princess akan melihat dunia.

Actually kami laki bini masuk 6 bulan kandungan dah start shopping!!Sikit2 lama2 jadi bukit. Walaupun orang tua2 tak kasi sebab pantang la apa la tapi kami ni degil yerk :p . Sebab takmao abihkan duit sekaligus gitu kononnya..Hehe..Alhamdullilah sekarang ni dah stop shopping (kot!!!) sebab memang plan bulan puasa ni tak mao dah shopping. Takut tak larat..Shopping sterusnya after pantang la kan :).

Awal2 before shopping memang ada buat list kononnya nak elakkan pembaziran. Tapi akhirnya ada gak barang2 yang takde dalam list..lol..

Setakat ni kami dah ada:


1. Baby playpen ( my SIL & BIL kasi adiah..thanks :) )
2. Stroller/ baby car seat ( Dah order..awal bln ni dapat insyaallah..my MIL & Sisters kasi adiah )

3. Baby closet..haha..comel je gantung2 baju kat dalam tu..(Ohhh ini tiada dlm list patutnya)
4. Baby bath
5. Toiletries
6. Grooming set
7. Towel
8. Blanket
9. Swaddle
10. Napkin
11. Diapers
12. Baju..aishhh berlambak + ngan SIL kasi
13. Cap
14. Mittens/Booties
15. Breast pad
16.Bedding set
17. Pantang set

aishhh..cam byk je lagi tp tu je list yang gwe ingat...Lagik satu breast pump bakal dibeli soon :) ..Spectra 3 akhirnya stelah ukur bajet di badan sendiri n baca2 review :)

p/s: aiyak..perut dah berbunyi2..dugaan tul pose time mengandung ni..letihnya tak sama..ermm..hope dapatla selesaikan ramadhan cukup sebulan..aminn

2 comments:

Kapten Atok said...

baguslah shopping awal2. beli sikit2 tak le terkejut belanjanya

MissB said...

Selamat bershopping! Have fun hunting for cute little stuffs! Nanti mesti rasa cam nak borong semua :)