Monday, August 1, 2011

32 Weeks Update

Assalamualaikum...Arini 1 ramadhan. Selamat berpuasa semua. Harapan sy tahun ni sy dapat puasa full tak mao tinggal2..Semoga Allah S.W.T permudahkan..Amin....

Sindrom malas mengupdate datang kembali...Tapi sy update jugakla perkembangan my lil princess.


My gynae cuti lagi. Masa checkup 30 Weeks pon dia cuti..aissshh..Tapi dpt doc ganti yang baik (nama lupa lak..huhu).

Doc ni lain sikit. Dia check tekan2 perut. Sakit gak sikit2 woooo. Tapi dia doc, mestila dia tau apa yang dia buat kan!!!huhu..

Berat baby now 1.85kg. My bp 101/69 ..Ada ke memula amik bp 88/69 jerk!!!!doc tak puas hati soh amik lagik skali pkai machine lain. Barula betul. Berat adalah 59kg!!!!Turun 1kg..erkkkkkkkk..My urine ok..Lagi apa yerkkk..tu je kot..

Alhamdullilah setakat ni semuanya ok. Baby lak kengkadang suke menekan2 kat bawah tu sampai rasa nak terkucil jerk..aiyakkk..

Movement baby more than 10 times I think. Actually takdela pandai nak mengira camana n takdela nak mengira specific. Tapi sekarang ni memang dapat rasa pergerakan baby makin kuat. Just lom rasa tulang temulang dia lagi bak kata my fren..Maybe tunggu dia besar lg sikit kot..hehe...

p/s: Awal2 dah pesan dengan baby mama dia nak puasa sebulan..Hope baby cukup makan yerk kat dalam tu. Nanti mama makan makanan yg berkhasiat utk baby yerk :)

2 comments:

saiful said...

love you baby sofea..mama sofea juga..

Mr PenyuBiru said...

hehe..aku rasa aku berjangkit dari ko aa sindrom malas update tu .hehe