Friday, October 19, 2012

7 weeks

Assalamualaikum.....

opssssssss..jangan tertipu. Tajuk bukan pregnant okey (kalau pregnant lagi alhamdullilah). Itu tajuk 7 wks kerja kat tempat baru ni. Sumenya okay. Yang paling penting kebajikan my family pon terjaga. The benefits I like jugakla sebab everything pon spouse&anak leh guna. Ada specialist clinic lagik. Before ni kalau pi specialist bayor la sendirik yerk!! Plus2 benefit lain..Lagik satu baru rasa "belonging" to the company. Lama dah tak rasa perasaan tu..1 separuh tahun je rasa kat S***.Pastu 4 mths kat A** (yang boss hampeh gilos tu sebab tu dapat bertahan 4 months only!). Pastu masuk company U****. Kena outsource je jadik contractor for almost 3 yrs...3 yrs tu jugakla tak rasa perasaan "belonging" (ada ke perkataan ni..ahhh lantak hehe).

Kerja still sama for me sebab still in the same position pon. Cuma pangkat naik sikit kot. haha. Just lain method itu normal. Different company hv different method. That's what I learn sejak jadi contractor for 4 years dicampak ke sana ke sini. Tu la kebaikannya. Jadi contractor memang kena cepat belajar sikit. Kengkadang kalo dapat company ok, tak kedek ilmu, okla kan. Kalo dapat company/boss yang anggap kita tau segala susah la sikit.

Yang paling best boss sekarang sangat flexible. Apa yang dia tau nak output je. Yang lain2 memang senang nak deal ngan boss. So, me sangat like. Kawan rakan sebaya tak berapa nak ada sangat la. Maybe sebab durang ni tak hire fresh grad. Jadik kira I ni boleh dikatakan kategori paling muda jugakla..haha. Tapi takpela. Tak kisah sangat.

Okla abis membebel pasal kerja. Lama dah tak bebel. Tunggu hasben datang jemput ni.

anak dara makan naget
p/s: cek mek ni memang saya tak berapa nak limit pasal pemakanan. Dia nak makan apa, sila makan. Tapi everything under control. Jangan terlebey suda. Tapi dia ni makan sikit pon dah kenyang kot. Sebab tu kasi dia makan apa yang dia nak makan. Tapi her favvy sekarang nasi ayam. nasi putih tak berapa nak dah sebab plain je kot rasanya..hehe..apa2 sajala asalkan anak sihat :)

No comments: