Monday, October 22, 2012

Resepi Begedil ayam untuk cek Mek

Assalamualaikum...

Anak sy sudah masuk 13 months. Berjaya melangkah 3,4 langkah. Nak kena senyum2 tepuk tangan bagi dorongan baru dia nak jalan. Kalau tak dia macam lupa jerk..Ermmm. (minta puji lebih).

last weekend saya cuba buat makanan baru for sofea. Bahan adalah suka hati tengok apa ada dalam fridge. Resepi saya:

potato (rebus sampai lembut lepastu lenyekkan)
onion (cincang)
carrot (potong dadu)
chicken breast (potong dadu)
salt
pepper

.....gaul2 sume bahan2 di atas sampai sebati. Pastu buatla bentuk apa sahaja yang kamu suka. Saya buat bulat2 kecik jerk (sesuai untuk tangan anak pegang). Celup dalam telur putih, goreng with olive oil. Tadaaaa..siap

First time try, Sofea sukaaa...(sib suka kalo tak mama dia jugak yang kena abiskan cam biasa..uhuk)

Okla..selamat mencuba ibu2 semua..

p/s: baru paham perasaan mak bila anak suka makan masakan kita :)


1 comment:

baby lydia said...

Klu de pic bahan meriah skit..leh aku tirucm ni