Monday, February 25, 2013

The 2nd

Alhamdullillah..Okay officially nak announce yang I dah pegnen 2nd baby. Adik Sofea bakal keluar insyaallah Oct (Hope lepas dapat bonus la ye.. :p) . 

The heartbeat dah nampak but gynae tak dapat bagitau exact due since the baby too small and my cycle memang takleh pakai sebab tingtong. But ikut pengiraan I and gynae sendiri from the scan, my baby 7 weeks now.

Cabaran sungguh pregnant kali ni. Alahan start awal compare frm before. Start awal dan sangat teruk!!!! Salah sendiri jugak lawan nak keje walaupon sakit. I hv no choice. Project nak tapeout last Friday (yes!!dah tapeout yayyyy). Last week memang dugaan sesangat. Muntah ntah bape kali sehari. Makan ubat tahan muntah pon tak jalan. Makan tak lalu. Jalan sikit nak jatuh.

Alhamdullilah my hasben banyak tolong. BANYAK sangat (thanks!!love u). Jaga sofea, kemas umah, basuh pinggan, basuh baju, masak, jemur baju. Ya, sumenya I tak larat nak buat. Kalo dok rumah, katil la rumah I hoho...

Today dah free sikit(sebab tu leh tulis blog haha).

Okla..Doakan yg baik2 for me. Nanti nak cerita pasal nak wean off Sofea pulak..dugaan..dugaan..

3 comments:

Peri PiA said...

tahniah

semoga zati kuat semangat,t.care

cik selamah kundang said...

dah morning sickness..take care zati.nanti mkn mak long

RuZaNNa said...

tahniah zati..take care tau.. =)