Wednesday, June 26, 2013

My 19 months old baby girl...Baby lagi ke..ehh

Assalamualaikum. Meh citer pasal budak ni pulak la. Lagi 3 bulan umur 2 years woo pejam celik mata!! Perkembangan dia rasanya normal la kot. Citer2 nak soh anak tau membaca masa umur 2 tahun terpaksa dilupakan sebab papa dia takde pon nak ajar..ehh. Iye tu target papa dia. Mama dia ni adalah tak nak benda2 ni dibuat cepat sangat. Biar dia membesar ikut umur dia. For me umur 2 tahun adalah masa untuk main main main main MAIN!!! Ye, ada jugak la belikan dia buku anakku sayang tapi rasa cam sian pulak nak pressure...haha.

Sekarang guna pendekatan main & belajar. Bila dia main sebenarnya tu la masa dia belajar. Oitt baru 2 tahun nak citer pasal belajar stress la pulok..hehe..

Sofea yang dikenali cek mek murai kat school makin lama makin banyak ayat dia pandai sebut & leh difahami (ke makpak dia je paham..haha). Orang yang dia kenal je dia jadi murai, ngan tak kenal menikus hehe. Kami sedang pikirkan nak kasi dia konpiden lebih sikit tapi tatau lagi camana. Mungkin dia ikut perangai I yang pemalu..errrrr...She also dah faham apa kami cakap walaupon ayat kami panjang lebar. Boleh diharap jugak untuk amik barang2 sebab mama dia pemalas nak bangun pegi amik barang..errrr

Paling best sekarang adalah suka menyanyi & menari. Pandai ikut gerak2 kat tivi tu. Hi-5 salah satu yang dia suka. Maybe sebab ada ramai bebudak menari.

Paling kelakar kalo tgk upin ipin. Dah pandai request nak tgk upin ipin..ermm

Makan adalah tetap memilih jugak. Kengkadang ikut mood. Sebab tu badan pon menten selim..hehe :p ..

Ball of coz la paling dia suka..selain car..ehh napa sume menan lelaki..ermm
See..Berjalan pon nak bawa..Mata tu jadi camtu sebab dia kunun2 nak senyum tapi cam terover sampai tutup mata..lol

My cotton on model. Mak minat cotton on anak pon kena paksa pakai cotton on..lalalala
Pencinta haiwan kecuali lipas...akutttt dia kata bila tengok lipas..lerr
Cak..awet muda tak saya. Ada orang kata saya masih BABY!!!
Dengan mama saya
Okayla..takat ni dulu. Nanti update lagi okey..tata.. :)

4 comments:

Seimura said...

Budak kalau dah start berjalan dan aktif memang susut kan badannya. Janji sehat takpe. :)

babybugmumshop said...

btul..yg penting sihat.. :)

dya said...

x sabar nk dpat adik lah mek ni..

Mohd Shafwan said...

yang penting kawal tingkah laku dia