Tuesday, August 27, 2013

Persiapan for Newborn Baby :) ..34 weeks now

Assalamualaikum. Alhamdullilah baby masuk 34 weeks now. Persiapan kali ni pantasz walaupon start lambat. Last week baru start membeli. Kalau Sofea dulu 6 mths preggy sy dah beli macam2 hehe

Meh saya share list kali ni. Sangat pendek compare ngan Sofea dulu. Tapi baju kena beli lebih sikit. Sofea dulu banyak amik akak ipar punya. Baju gegirl. Kali ni boy so kenala beli lebih sikit baju..hehe..Ni list saya:


Baby & mommy (Buy before beranak!)

bil
Item
pcs
RM
1
diapers newborn
30
40
2
mitten/booties
20
100
3
cap
5
25
4
baju tidur newborn
10
100
5
baju siang newborn
10
100
6
rompers
2x8
150
7
Baby wipes
2x100
15
8
cotton wools
1 gulung
10
9
bedung baby modern
2
80
10
bedung baby biasa
4
50
11
barut
10
50
12
towel
2
30
13
kain lampin
1 pek
15
14
minyak tyt
1 botol
10
15
peralatan mandi johnson
1 set
30
16
cotton bud
1 kotak
6
17
sapu tangan
5
50
18
fisher price rocker
1
180
19
kotex
2x50
20
20
set bersalin tanamera
1
350
21
storage bottle
30
50
22
stocking
3
30
23
nursing bra
5
100

Total
1591



Yang kaler kuning tu sume dah beli. Barang untuk mak budak ni je sebenarnya yang tak abis beli lagi. Total rege tu jangan terkejut pulok tu cuma estimation je. Kurang lebih la yerk. Sesuka suki hati gwe je nak letak rege. Tapi hakikatnya saya beli less than that laaaa..hehe

Actually tu tak termasuk bpump. Memula ingat tak mao beli. Tapi since dah ada orang beli spectra 3 kepunyaanku, terpaksa la jugak ye membeli bpump yang baru..Yihuuu suka sebenarnya nak beli yang baru..hehe..Ni benda wajib beli jugak!!

Lega bila dah selesai membeli barang baby. Yang tak beli lagi tu nak beli online je tapi takde masa lagi nak membeli...Saya is buzy pulok time2 sekarang ni. Nak survey..nak baca review dengan lebih lanjut pon tak sempat..huhu..

6 weeks more to go. Doakan semuanya berjalan lancar k...

p/s: Start takottt bila barang baby dah lengkap sebab tandanya dah nak beranak!!! :)

1 comment:

RuZaNNa said...

tahniah zati..hehe..ana doa kn semua nyer di permudahkan..amin.. =D