Tuesday, September 10, 2013

Pregnancy update: 35 weeks

Assalamualaikum.

Alhamdullilah Sabtu lepas dah masuk 35 weeks. Minggu ni 36 weeks la yerk!!Kurang dari 3 minggu lagi nak kerja. Aku decide nak cuti je la after 38 weeks. Nurse company pon dah bagi cuti. Pemalas nak kerja heee.

Berat me dah 63kg!!Means dah naik 13 kg. Agak melampau la untuk diri sendiri sebab Sofea dulu 38wks time bersalin kan dia baru 62kg. Okayla mengaku diri sendiri memang suka makan makanan manis kali ni. Mana tak naik banyak ye dok. Baby dalam kandungan dah 2.7kg. Agak cepat jugak tu naik. Tapi selalunya kalo scan tu ada +/- so takdokla percaya 100%. Cuma sekarang ni nak kurangkan makanan yang manis. Tak bagus untuk diri sendiri & baby. Kena diet la pasni. Makan makanan berkhasiat..huhu.

Kepala baby dah kat bawah alhamdullilah. Active toksah nak cakap. Sebab boy kot itu yang active terlebih. Semuanya normal alhamdullilah.

Itu je la..pic ada dalam cd tak bawak next time la kita share yerk!!!

Next checkup 38 wks. Gynae kali ni macam relax je dia siap tanya bila nak checkup next lol.

Sekarang ni ada perasaan takut dah. After 36 weeks anytime pon baby leh kuar. Bag sume tak ready lagi. Pernafasan time bersalin tak study balik lagi. My parents tak datang lagi...huhuhu..

Mudah2an semuanya dipermudahkan.... ~amin~

1 comment:

RuZaNNa said...

insyaAllah zti..ana doakan semuanya dipermudahkan, selamat n sht utk ke2-2 ibu n anak..amin.. =)