Friday, December 6, 2013

Bersalin at 37 Weeks!!

Assalamualaikum...

Bersarang labah segala dah blog ni. Selama berpantang selama tu la tak jenguk blog. Tetiba je baby nak keluar awal. Lagik awal dari akak dia 38 weeks. Memang tak jangka pong tapi takdela jugak terkejuzzz sebab dah prepare mental sejak 36 weeks. Meh nak citer sikit pengalaman bersalin kali ni(tak kisah la ada orang nak tau ke dok haha)..

22/09/2013
Bangun pagi gosok gigi..ehhhh...ada bleeding sikit. Takdok rasa sakit pong. Cam biasa call ming dulu ngn MIL (bukannya nak call doc kan haha!!). Mak mestila soh pergi hospital kan cepat2. Before pergi hospital call my gynae dulu tanya pendapat. Dia soh datang hospital check. Check2 segala..belum masanya lagik..foc suruh datang balik malam or esoknya... Balik rumah dulu..

23/09/2013
Tengahari baru pergi hospital. Lepas check segala gynae soh admit. Masa dah nak time katanya. Lol..tak ready pong...1cm baru..Tapi gynae risau soh jugak admit..Ikut je la..Kul 12 tghari gitu admit. Dokla terus kat dalam LR tu..hoho. Busan...Zzzz..Masih tak rasa sakit..Kul 330pm gitu gynae datang check..3 cam..Terus dipecahkan air ketuban. Start dari tu mulala rasa sakit. Tapi masih bole tahan lagik. Tarik..tahan..hembus nafas. Kali ni takde drama marahkan suami macam dolu haha. Doc actually nak drip induce tapi aku dengan sopannya menolak. Sebab dah rasa dulu induce SANGAT sakit!! Doc agak bengang di situ. Maybe dia nak balik awal sebab nak dating. Sebab gwe, dia kena dok kat sepital tu..apa2 la doc yang penting yang rasa sakitnya aku..huhu
 
Menunggu..menungguu...Sampaila pukul 1130pm..rasa nak bersalin sangat2. Terus panggil nurse & doc..Check bukaan 9cm. Dan bermulala proses peneranan yang menyeksakan. Seriyes masih lagi tak pandai camana kaedah meneran yg betul sebenarnya..kul 11.49pm(ye kot)..Lahirlah budak lelaki yang comel.. 2.6kg..Sihat Alhamdullilah. Bersyukur pada Allah S.W.T..
1 day old
Baru lepas makan makan pertama Saya!!!!

My bf journey begin..again..saya suka..saya suka :)






Kak long datang melawat..

Now my baby dah 2 months + ..Dah masuk keje pong mama dia ni..

Hyeee..Saya dah 2 bulan..hensem tak..hensem tak..hehe :)

No comments: