Wednesday, December 11, 2013

Medela Freestyle Review

Assalamualaikum..

Breastfeeding journey bermula balik. Kali ni mental lebih kuat & lebih bersedia sebab dah ada pengalaman. Apa guna pengalaman kalo tak digunakan ye dokkk.

Anak pertama puteri buah hati, saya hanya mampu bf selama 1 tahun 3 bulan. Ini gara2 papa!!haha...Takdela. Saya berhenti sebab pregnant dan tak larat nak bf dengan alahan lagik sakit pinggang segala(okey alasan)..huhu.. Tapi seriyes tak larat. Tabik pada mak2 yang pregnant tapi masih bf anak.

Apakah membebel ni tak padan dengan post title haha. Okayla meh nak citer sikit..(setelah membebel kat atas tu), Untuk anak pertama saya pakai spectra 3. Hajat memang nak freestyle tapi time tu hajat tak tersampai dengan duit. Takde rezeki lagi..So amik spectra 3. Sangat berjasa dan sangat serasi. Tapi memang berat nak usung ke hulu ke hilir..haha.Papepon memang redho je la usung demi anak tercenta.

Untuk anak ke 2 ni memangla bertekad nak beli freestyle. Alhamdullilah tercapai jugak hajat. Saya beli thru mudah.my...Berusaha kan cari yang paling murah..kalo kat luar mahal. Akhirnya husband jumpa rm1399..Dapat hadiah digital thermometer bean...From Swiz warranty 1 year. Tapi masalahnya handsfree kit ndak ado!!Ler..Hujung bulan ni baru berhajat nak beli handsfree kit tu...dah jumpa kat PumpOnTheGo facebook.

Taraaaaaaaaaa..

bermulala kerja harian..Jangan malas2 n culas...

Memang sangat2 beshhh..

1. Takyah plug power supply. Sebab leh charge siap2 macam charge hp. Bat kalo full tahan mao 3-4 hari jugak!!

2. Of coz double pump jimat masa. 

3. Bole buat keje lain. Tapi sekarang takleh la sebab takdok handsfree kit sobsob.

4. Ringan!! Yeeee..sebagai pengguna spectra 3 selama 1 tahun 3 bulan memangla terasa perbezaan beratnya.

5. Part senang cuci. Takde tempat2 tersembunyi nak tenyeh. Bestt!!

Tapi diingatkan bukan semua bottle storage leh muat. Takat ni bumble bee ngan jingle jungle leh muat Autumz takleh yerkk. Sebab selalunya saya akan pump terus ke bottle storage. Malas nak buat keje membasuh mencuci banyak kali kan..hehe.

Setakat ni hasilnya alhamdullilah. Takdela meriah gila2 tapi cukupla untuk anakanda tercinta. Macam biasa kita bertarget stage by stage. Kita bertarget 6 months dulu kay. Insyaallah. Selagi ada susu, selagi tu la saya bagi sebab tu memang hak anak2...

No comments: