Wednesday, December 11, 2013

2 months old baby MIKA!!

Alhamdullilah. 23/11 lepas genapla 2 bulan baby paling kecik dalam rumah(buat masa sekarang). Time lahir kecik2 je lagi kecik dari kakak. 2.6kg je. Iyala lahir pon 37weeks nak besar mana sangat kan :). 2 months aritu 5.1kg.

Baju akak 1 tahun, 2 bulan dia pakai..hehe

Hi nama saya Mika..

Hello hellooo

Checkup 2 months semuanya alhamdullilah ok. Kena jab cam biasa meraung satu klinik dengar pastu senyap. Alhamdullilah sihat budak tu. Asal jab je risau anak demam kan..Itu biasa...

Budak ni alhamdullilah tak banyak ragam(tak macam kakak..syhhh nak jgk sebut haha)..Jenis pentido malam. Bangun for nenenenen 2,3 kali jek pastu tido..tido tido sampai subuh. Jadi alarm sembahyang subuh dah budak tu..hehe..

Lagik satu sangatla senang ajar minum guna bottle. Takde drama2 air mata meraung macam kakaknya dulu. Betul la org ckp, lain budak..lain ragamnya. Bukan semua sama. Time pantang ada try bagi feed thru bottle nyotnyot je dia pandai.. :) . Jadi takdela risau sangat bila antar nursery..

Tapi budak ini mabuk kereta ku berjalan2 jauh!!!! Nanti sampai destinasi mulala dia tak senang duduk..sampai la dia muntah..barula senang hati & bole tido..Aiii baby lagi dah mabuk ehh..Baruku tau...tapi takat amik anta pergi nursery dia ok lagik. Ada jugak ikot tok ming mabuk kereta..hehe..Kla..berjumpa d lain cotcet..




1 comment:

RuZaNNa said...

hehe..comel ja Mika..mabuk jalan jauh..hehe..