Thursday, March 24, 2011

13 Weeks baby

Tilam Queen dah sampai semalam..aduii bestnya tido sampai subuh nak dekat kul 7..ermmmm..Salahkan tilam pulak dah kan..hehe..Dining table, kitchen cabinet pn dah sampai. Just tunggu bedroom set je.  :)
...........................................................................

Semalam sy n hubby pegi klinik. Akibat tak sabar nak tengok baby. Plannye nak pegi weken. Patutnya Sabtu lepas tapi tak pegi. Hehe..Lunch hour kitorg kuar. 

Check berat..aiyak. Time 8wks 51kg. Skali semalam timbang 50kg. Hehe..Blood pressure. ..

Pastu masa yang dinantikan mestila time scan. Tak sabar nak tengok. Tapi my hubby lagi terlebih excited kot...hehe. Terkejut tengok. Baby sekelip mata je dah besor. Dan nampak jelas tangan, kaki, kepala, badan. Baby time scan tu tengah dok bersandar pastu bergerak macam tersedu pon ada sambil pegang2 kepala..Alamak cutenya. Baby tau kot mama n papa nak tengok dia. Dia nak tunjuk skill. Hehe..Tak sangka lak baby besar sebab my tummy ni takdela besor mana pon..Alhamdullilah..asalkan baby sihat kitorang happy je :)

Dah siap scan tu, tetiba doc kata nak amik darah..Waaaaaaaa..Sy tak ready. Dahla rasa lemah je kan. Nak kena amik darah lak. Kompem la sy tak tengok time kena cucuk tu..Hhuhu..Sib doc kata bukan tiap2 bulan. Nanti nak dekat beranak baru amik lg. Tapi kawan sy check kt gomen dia kata tiap bulan kena amik darah..Ermmm..baru plan nk check kt gomen jugak..Saje mana la tau ada pape kang senang. Gomen ni kalo takde buku merah tu susah sket nk time ibu mengandung ni orang cakap.

Tapi takpela, yang penting baby dalam perut ni membesar ngan sihat. Bila tengok baby tu, memang rasa terharu sangat. Awal2 dulu memang sy akui agak tensen sebab takde selera nak makan. Sekarang ni sy rasa tak sabar sangat nak jumpa baby. Paling tak sabar nak g checkup tiap bulan sebab nak scan tengok baby saya buat apa lam perut ni. Hehe..

p/s: Gambar tak dpt nak upload lg sebab kt umah tu takde tenet lg..huhu

5 comments:

Nurul Huda Jumri said...

wohooo..aku baru tau je blog baru ko ni wey..

nway,take care.

saza said...

bru je buat..sje x mao kecoh2 sgt..hehe..thanks babe

Peri PiA said...

:),cpt je kan

RuZaNNa said...

beshhh nyer zti..xsbr nk rsa apa yg zti rsa skng.. :)

saza said...

@pia..aarr..hheeh..nk ms berlalu cpt2 lagik
@ana..hehe..x lama lg ana..insyaallah..