Wednesday, March 30, 2011

Sakit..

Assalamualaikum..

Yesterday sy MC. Ari Isnin bangun2 pagi dah rasa sakit tekak. Tapi pegi je la keje. Kat opis macam biasala sejuk bekunya macam kat London (mcm la penah pegi London kan..haha). Menambahkan sakit adala. Dari sakit tekak, jadi batuk2. Pastu sakit kepala yang amat2. Demam takde. Ermm..adala sikit kot. Memang sehari takleh berpikir n takleh buat keje. Rasa cam nak balik pun ada tapi cuba lagi bertahan. Siap pegi tido kat surau. Still jugak sakit. My hubby lak banyak keje so, balik lambat sikit. 

Sampai2 umah memang sy dah tak tahan dah..Sampai kul 6pm. Terus menuju ke tilam. Pengsan..630pm bgn semayang asar pastu pengsan lagi..730pm hubby kejut semayang maghrib pastu pengsan lg..Pastu ntah berapa kali hubby kejut soh makan tapi siyes sy tak larat. Sampai hubby majuk..huhu..Last sy bangun kul 11pm..mkn sikit je n solat isya' pastu trus pengsan sampai pagi. Terus decide MC sebab tau kalo pi opis yang sejuk beku tu memang menambahkan sakit adala.

Arini dah ok sikit sakit tekak ada sikit je..Ubat yg doc bagi memang tak mkn w'pun doc kt dia dah bagi dos yang sesuai untuk preggy mom. Just makan ubat isap tu je utk sakit tekak..Ni la 1st time saya sakit sejak preggy dah hampir 14 wks ni..Risau sy, sebab sy tau perempuan mengandung tak elok amik ubat2 ni. Risaunya baby kat dlm perut ni sakit jugak..huhu..

Sekarang ni memang mintak sihat sentiasa tak macam dulu kalo sakit kengkadang best jgk kan leh MC. Sebab sakit masa mengandung ni rasanya lagi teruk!!!Lagipun tak elok makan2 ubat tu kan..huhu..Ya Allah..mintak2 lepas ni takde lg sakit2..~amin

4 comments:

RuZaNNa said...

insyaAllah zati..mudah2han..jga kesihatan,mkn minum semua k..xpe2,pape yg xlrt or skt,sepol ada..leh tlg jga dh skng..alhmdulillah sgt2..tu slh 1 yg baik skng ni..kan??dh tnggl seumah..tabah n kuat kn ati k..

Peri PiA said...

get well soon dear,sian dia,dah la xblh mkn ubat.

Nurul Huda Jumri said...

take care...get well soon and have a good rest.

saza said...

@ana..thanks..tula..kalo berjauhan xtaula cmna..
@pia..thanks..dh ok sket ni
@nurul..thanks babe