Wednesday, March 16, 2011

Almost 12 Months

Akhirnya sy n hubby dapat duduk serumah macam suami isteri yg normal..Alhamdullilah :)

...............
Ujung minggu ni genapla usia baby dalam kandungan sy 12 minggu..pejam celik je kan..anggaran 12 minggu adalah 8 cm. Tak sabar nak pegi scan!!! :)

Tanda2 loya masih ada walaupun dah kurang daripada awal2 dulu..Walaupun kurang tiap2 ari mesti wajib muntah sekali dua kali or 3 kali..errr..banyak kali jugak yer yg dikatakan makin kurang tu. :p

Saya seabis bole cuba untuk kurangkan loya;

1. Makan makanan yang betul2 boleh masuk sahaja. Jangan dipaksa.
2. Makan jangan gelojoh..Sopan santun gitu kan.
3. Sekali makan jangan makan banyak2 trus.
4. Makan selalu tapi dalam kadar yang sikit (Kena ada banyak stok makanan)
5. Jangan biarkan perut kelaparan. Lagi teruk muntahnya nanti.
6. Elakkan buat benda yang memenatkan. Siyes bila letih gila muntah memang tak hengattt.

Walaupun dah makin bertambah makanan yang bole dimakan, tapi still sy tak boleh terhidu bau orang memasak. Siyes terus matik selera. Sebab tu la sy tak masak..Lamanye sy tak masak samala ngan usia dalam kandungan tu. Tatau la sampai bila. Sian gak kat hubby hari2 makan kt kedai je.

Hope msk 2nd trimester nanti keadaan akan bertambah baik :)  Aminnn..

4 comments:

Peri PiA said...

Amin

Alhamdulillah,sape yg pindah ikut siapa?

saza said...

hubby yg pindah cni..yayyyyyy..hehe

RuZaNNa said...

zati,title of ur post tu 12months ke??silap kot rsa nyer..12weeks kot kan??ihik2.. ;p

saza said...

haha..aaiyokkk bru pasan..tq.. :p