Monday, April 29, 2013

16 weeks checkup

Alhamdullillah lepas trim pertama yang penuh dugaan. Walaupon mulut kelat2 juga kengkadang tapi at least dah bole makan.

Last Saturday pergi checkup. 16 weeks tapi kat monitor estimation dah 17 weeks. Kira 16 weeks je la kan senang.

Berat saya dah naik 2 kg. Alhamdullilah :) . Lega sebab before ni berat dah turun sampai 4kg. Sekarang masa untuk menaikkan berat tapi still terkawal. 2 kg sebulan adalah yang normal patutnya.

Berat baby pon ok. 1.17g..aduhai comel je kan. Alhamdullilah semua nampak okay. Semoga takde pape masalah sampai melahirkan. Amin..

Gender dah nampak tapi still tak confirm sebab tak clear sangat. Setakat ni doc just mention BOY. Maybe next month la kot baru leh kompem betul2. Kalo boy alhamdullilah sepasang. Kalau girl leh jadi geng power puff girl ngan Sofea. So, mana2 pon ok :) .

Jom saya share gambar baby dalam pewut ni..

Baby 16 weeks
Jari jemari dia sume leh nampak dah. Comel je.  :) ..Semoga baby membesar dengan sihat & sempurna dalam tu & dipermudahkan kuar tengok dunia nanti. Tu je la yang saya mtk...amin

1 comment:

dya said...

wahh..klu sepasang besh lah mek oiii...:)