Wednesday, November 14, 2012

Sofea 14mts old

Assalamualikum..

Sabtu depan anak kecik saya yang dah makin besar dah berumur 14mths. Pejam celik je..Alhamdullilah..Allah S.W.T permudahkan semuanya. Cabaran demam, sakit, jatuh sini sana, takmao tidur malam rasanya semua mak2 akan alami. Menjaga amanah Allah S.W.T ni bukannye mudah. Tapi bila tengok keletah dia day by day tu buat kita rasa mudah...alhamdullilah..

Budak Sofea ni dah pandai apa yerk. Paling major adalah jalan terkedek2. walaupun tak berapa nak master lagi tapi bolela jalan kedek2 aduhh geram tengok. Walaupun tak berapa pandai lagi, tapi takmao orang pegang tangan. Kalo orang pegang ditepis2 macam dah terer sangat berjalan. Dia takmo pegang, kita layan je la tapi kena extra carefull takut jatuh tergolek dokkk. jatuh atas toto okla lagi. kalo jatuh atas jalan tar tu kang mak dia sekali nanes.

Dah paham sikit2 apa yang kita kata. Bila "ukuk dah pandai cakap ukuk pastu tunggu depan pintu toilet. haha kelakar. maybe dah bole start potty training ni. dah paham dah kalo cakap pegi kat papa. 

vocab pon dah bertambah. semangat nak cakap tapi kesian mama ngan papa dia tak paham hehe. Sangatla pencinta haiwan. Muka excited tiap kali tengok anak2 bell yang cumel. Menari2 jangan cakapla. asal dengar lagu rancak sikit excited nak menari.

sifat2 mengamuk bila tak dapat sesuatu yang dia nak tu makin kuat pulak. tapi selalu mama & papa tak layan huhu kesian...

ooo..suka tengok UPIN & IPIN sekarang ni. dah pandai tengok teebeeee..

makin banyak makan. makin suka makan. mama sukaaaa :) fav dia setakat ni spagetti, macaroni, nasi with sup tak kira sup apa, carrot, potato, roti, biskut, coklat..haaa..sume yang manis2 memangla fav kanak2 huhu. gigi pon nak berkarat dah. nak buat camana dapat mama asyik lupa nak soh anak gosok gigi. lol..yang sejuk2 mama tak kasi dah sebab asal makan yang sejuk, selsema pulak. so, harap maaf ye anak mama eskem memang sah2 mama dah tak kasik dah..hehe..kesiannn. suke makan sendiri pastu suapkan orang makan. perkataan "nak" tu memang master la budak ini.

makin selalu buat lawak la pulak. haha..ikut sape la suka buat lawak. tapi kalo gelak mama suka tengok :).

Lagi apa yerkk...itu je la kot...
hyehye #sofea #cottononkids #cottonon #zoo #taiping
Alhamdullilah..syukur dikurniakan Nur Sofea Eiryna. We love you sangat okeyhhhh.. memuah :)

3 comments:

baby lydia said...

dh beso mek nih kan??pejam celik je..mek ikut paten mama dia kot..but muke ikut papa..

nurul huda jumri said...

dah beso dh dier...=)

Peri PiA said...

acik pia pon syg sopia,muahhhh