Friday, November 16, 2012

Sofea Jalan2 Zoo Taiping

Assalamualaikum.

Nak citer time cuti deepavali ritu. Korang pergi mana? Kami sebenarnya takde plan ke mana2 pon. Tapi macam boring je kan dok umah. Harap maklum mama Sofea ni memang tak leh dok umah lama2 sangat. Mulala rasa sengal2 badan tu. hehe.. Since kami tengok Sofea ni sangatla pencinta haiwan. Tengok kucing muka excited siap nak cium2, tengok burung terbang melonjak2 gembira, tengok ikan kat kolam tergelak2 dia so we decide nak bawak Sofea pergi Zoo. Zoo yang paling dekat ngan Penang dah agak OK cumala Zoo Taiping. Jadi Zoo Taiping la kami pergi. Bawak slow2 pon sejam je dah sampai. Traffic pon clear je kan. Plan nak gerak pukul 7 tapi terlambat bangun lak. Kul 8am baru gerak. Selalunya kami takde masalah nak bangun pepagi..Sejak jadi mak, bangun pagi ikut timing anak. Ni sebab Sofea ler bangun lewat hoho :p .huhh..takpela lewat sejam je dari plan.

Dalam 930am camtu kami dah masuk dalam Zoo. Jom layanz gambar.. kali ni gamba banyak harap bersabar hehe..

Zoo Taiping..


dok atas buaya batu berani laaa..
syok melepakss
Ready jommm tengok haiwan2..
Semua sibuk buat hal sendiri
mama..mama tengok tu (orang tengok buaya, dia excited tengok ikan dalam air tu lol)
iyahhh berjalan naik bukit letih wooo
apalaa cek mek ni pikir..
rusa2 makan time
harimau bintang auuu takot!!
Akhirnya after makan bekal nasi lemak sume tertidur..
Sempat singgah taman tasik jap amik gambo..Sofea dah penat
yeahh dah bangun tidur
hello world!!!!
Wajib makan kalo pi taiping...MEE UDANG!!

Okaylaaa..Itu citer kami time cuti deepavali. Yang penting Sofea happy & dapat belajar benda baru...Okeyhs...till nxt story...daaa :)

4 comments:

baby lydia said...

hhuhuhu..pencipta alam lh mek nih..bru puas tgk pic famili ko zati..^^

Peri PiA said...

mek sopia comel nya ;)

a.n.n.e said...

dress apa tu mcm shantek jer..eeeiii sofea comel pakai baju cotton on

saza said...

nichi..byk plk top nichi yg cantek2..lama x g sana..