Friday, July 13, 2012

Sofea in India (Part 2)

Assalamualaikum..

kat mana yerk...Sampai Mumbai eh. Sampai2 rasa macam kat dalam movie citer hindustan lak. Naik cab yang cenggini rupa..

Macam dalam mubi kan hehe

Kawasan kat airport Mumbai sangatla jem walaupon sampai dah tengah malam. Sebab ada construction time ni.

Kami dok kat sini laaa.

Kat Mumbai kami stay for 2 night. Malam pertama tu sampai untuk tidoo je la kan. Siangnye kuar bersiar2. Kami dah booked kete sekali dengan driver. Senang bagitau je driver nak pergi mana2. Antara tempat yang kami pergi kat Mumbai...

1. billionare house, mukesh ambani.(Wajib)

 Umah dah macam opis. Guard kat luar saje nak dekat 10 orang..gilosss.

2. Gandhi's Residence

Aduhai sangat sempoi tempat dia tinggal

3. Taj Hotel



Tu ler hotel yang tragedy Mumbai attact 2008 tu..mahal tu nak dok hotel tu..amik gambo je mampu


4. Gate of India

5. Kebun bunga (tak ingat nama tempat)

Ala2 macam kalo citer hindustan tu guling2..

6.Shopping

Salah satu pasar kat Mumbai. Memborong kain baju yang murah wokeyhhh. (Sofea dah penat tu)

7. Makan nasi briyani ( ari2 briyani maaaa)
8. Umah2 retis (Shah Rukh Khan, Amir Khan, etc...banyak lagi). Sume rumah besar gilosssss..

dan akhir sekali.................

Jalan2 kat luar hotel..wakakakak...orang yang tak berbaju tu tengah tunggu baju dia di iron. berapa ekk sekali iron lupa la pulok.. Macam2..

p/s: my aboh dolu belajar kat India. Jadi kami ni kalo apa yang aboh makan, kami berani je nak makan hehe...aboh cakap macam balik kg yang lama dia tak balik. Sume dia nak makan. sonok betul.

Bersambung lagi lepas ni ke Jodhpur syurga barangan kulit unta :)



10 comments:

cik selamah kundang said...

kebun bunga aku ingat kat penang.hahahaha

aTy _faRed~ said...

besh nyer gi india..besh sebab ley shopping murah..!! heheh..;p

MR Penyubiru said...

part iron baju tak tahan tu..hehe.. sempoi giler...

nurul huda jumri said...

hahahahaa!!! gile sempoi org sana tggu iron baju ek..slumber je x pakai baju cmtu. =p

saza said...

cik selamah..
ko ingat penang je ke ada kebun bunga haha

saza said...

aty..
aar..murah cam pi indon la pulak kan ehe

saza said...

penyu..
tu la..memang sempoi abih

saza said...

nurul..
tu la pasal..lepas siap iron terus dia pakai baju tu..lawak

Peri PiA said...

wahahah,selamber :D

saza said...

pia..memang selambar..takleh blah btol