Thursday, July 19, 2012

Sofea Jalan2 India (Part 5)

Akhirnya...kita tiba part 5..TAJ MAHAL!!!! orang kata kalo pergi India, tak pergi Taj Mahal baik takyah pergi India la ye.

From previous entry, kami bertolak balik dari Jaisalmer ke Jodhpur untuk amik train Jodhpur-Agra. Before pergi railway station sempat lagik naik tut tut untuk makan briyani yang memula kitorang makan tu.

Train bole la pulak delay. Melanggut la tunggu kat railway station tu ye. Sampai je Agra check in Nirvana Guesthouse.Rest sebab esoknya mao tengok TAJ MAHAL!!!!

Best kat sini..rasa cam kat rumah

TAJ MAHAL punya fee 500 rupee ye untuk foreigner. Tapi kalo orang sana 10 rupee sahaja. Gila jauhnya beza harga kan. Tapi takpe..bayar sebab sangat berbaloi2. Bila lagi nak sampai ye.

Sampai2 sangat kagum, terpegun, gembira aduhai semua perasaan adala kan. Tak tau dah nak cakap macamana perasaan. Nama pon 7 wonders. Ni sama kes macam pergi Great Wall dulu. Tak leh nak cakap la feeling dia camana titik.

Jom saya share gambar..

Sangat cantik

Payung itu sibuk je kan...
Nak jugak feeling remaja lompat si katak lompat (p/s: sian local Indian people kena q punyala panjang..tapi takpela durang bayar 10 rupee je huhu)

Saya Sofea. Saya 5 bulan time ni. Saya dah pegi padang pasir. Saya jugak dah sampai kat TAJ MAHAL!!!!!
Familia
My husband..solat kat masjid kat tepi TAJ MAHAL. Amikla wuduk siap2 yerk sebab kat situ takde air. Tapi aboh bertayamum je guna pasir kat dinding tu hee :) Saya tak solat kat sini sebab temam ming pergi toilet.
Baikla...sampai di sini saja cerita pasal TAJ MAHAL ..Lepas ni kita bertolak ke Delhi by train also. Ada cerita yang tak berapa best kat Delhi nanti kita citer yerkkk..

p/s: pikir balik, sebesar2 dan secantik2 TAJ MAHAL tu, dalam tu ada satu kubur..kubur mumtaz mahal jerk..aduhai memang macam2 orang dulu2 ni yerk

Okeyla..bersambung lagi :)

9 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

ohh bestnyaaa!ko dh smpai situ.aku terpaksa potoshop jelar gambo aku kt dpn taj mahal.taktawu bila nk smpai.kekeke!

aTy _faRed~ said...

sonoknyer dah sampai taj mahal..!!! saye dah sampai gak..tapi..eerrr...kat pusat kesenian islam kat ganu tu jer ar..raplika jer mampu...heheh

nurul huda jumri said...

pergh!!!! best nya!!!!!

siti norsarah Aminuddin said...

waah sofeakecik2 lagi dah gi india.. saya pegi india early january lepas. gi new delhi atas urusan kerja. balik malaysia, cirit birit teruk giler..hihihi..sofea ok ke minum air kat sana?

saza said...

anis..haha..jadila tu photoshop

saza said...

aty..
nanti sampaila tu

saza said...

nurul..
best :)

saza said...

siti..
sofea ni minum susu mak dia je..memang ok la kan..kitorang yang lain minum air mineral..alhamdullilah xde apa2..sihat walafiat :)

Jard The Great said...

cantek gmbr ^^