Friday, June 10, 2011

Baby List

Assalamualaikum..

Di saat takde kerja ni (nak masuk 2 mths kot takde keje ni..tenkiu boss), Saje2 polah bajet untuk si kecil dalam pewut. 

Kami dah start membeli baju je beberapa helai sebab geram sangat kan tengok walaupun orang tak bagi beli barang awal2 huhu. Actually kami takmao beli sekaligus. Kami memang nak beli sikit2 so, takdela duit tu abih sekaligus n takdela duit tu abih ke mana2 je tanpa disedari kan.

Baca2 forum..Orang nasihat sume kata jangan MEMBAZIR sebab baby kan sizenya lain2 n jap je membesar..hehe..Itu boleh diguna pakai untuk baju n suar je la kot ehh..

Bajet ni sy buat berdasarkan apa yg sy rasa logik diperlukan. Sesapa nak buat rujukan sila2 jangan malu2 segan. Sape2 nak tambah lagi bole jugak sila2 jangan malu2 segan :). 

Rege pon sy pakai letak berdasarkan yg sy survey2 je. Kalo dapat kurangkan lagi bagus ehhhh..Kalo ada duit lebih nak lebihkan bole la jugak. Ikut bajet masing2 :).

Ni je la dulu kot barang2 yang penting. Tapi kitorang tak beli sekaligus la. Baby coat n stroller maybe beli time baby masuk 3 mths ke kan. Ehhh..stroller my sisters nak kasi adiah la :p.

Okayla...Ngengantukzzz la pulak :p

p/s: baju baby sekarang ni boleh tahan ekkk mahal..ermmm
p/s/s: alamak..diaper lupa lak nk msk skali..hehe..

7 comments:

cik selamah kundang said...

hoi.list kalah nak kawen.list kawen pun aku blm mula

saza said...

makcik..wakakak..biasala aku mmg suke buat list excell ni..ko nk list aku kawen dulu..lengkap sume.. :p

aNiS tHe BumbleBee said...

detergen baby ko jgn lupa masukkan gak..kang nk membasuh baju2 die nnti.hik3x!

car seat dgn breastpump set tu aku rasa mcm murah.kt mana weh?online eh?tolongla bgtau.aku tgh mencarik2 gak ni..

Lydia said...

wahhhh!!! sudah siap sedia ehhh..2 lm lg termasuk makanan suplemnet,slimmnig bdan lg...hehehehehe..bijak berlanje yer!!

Lydia said...
This comment has been removed by the author.
Peri PiA said...

check2 ! :)

Daleela said...

Wah baby pon ada grooming set...