Tuesday, June 21, 2011

Solat

Assalamualaikum..

Waa..tajuk ari ini sungguh islamic Okeys w'pon tuan punya blog takdela berapa kan. Saje je citer pasal benda ni sebab JARD punye tweet event dia kul 7, nk solat kat mana kan??

Sebabnyeeee..diri sendiri pon konpius. Bila dekat oversea, sy macam tak malu la pulak nak semayang kat mana2 pon..Contohnye... 

Dalam 24hrs train Guilin-Chengdu

Kat dalam kete, kat taman yang orang ramai lalu lalang tu pon leh selamba je semayang. Kat airport Tianjin pon penah!!!!

Tapi kan..bila kat Malaysia kenapa ye ada perasaan malu nak solat di mana2 aje (ke sy je rasa camni) . Tak baik kan rasa camni..huhu..

Sebab kat Malaysia banyak masjid/surau kot???ermmm..or sbb dah set mind kalo kat m'sia je nak solat kat tempat yg proper..Ntahla kan...

p/s: hope baby mama ni tak tinggal solat nanti walau di mana2 kamu berada :)

3 comments:

Peri PiA said...

btl tu dear.ade je alasan kan

gud entry,muhasabah diri ni

Roza Ami Nanomiya said...

hmmm betul gak

aNiS tHe BumbleBee said...

betul weh.Aku kat sini kan, solat xperlu pakai telekung bagai. Lepas ambik wuduk, boleh terus je solat kt memana.Kot shopping complex ke, kt taman ke. Tapi bila balik Msia,rasa janggal pulak solat xde telekung. pestu kena sibuk2 cari surau.Amende tah aku ni.