Monday, May 30, 2011

Chekup Update (23 Weeks 3 day)..Its gonna be MINI ME!!

Assalamualaikum..

Kalau kiraan minggu memang selalu sangat sy lupa. Dah scan baru ingat balik..rupanye dah 23 Wks. Hehe..Kali ni kami pergi Pearl Maternity for the 1st time. Plannye nk deliver baby kat situ nanti. Decision is final insyaallah :). Jumpa dr Rozita actually dengan perasaan takut sebab sume org ckp dia garang. Siap mimpi OK kitorg tak cakap pape daam mimpi tu sebab takut. Haha..

Tapi jumpa2 Ok je for me. Takdela garang pun. Misi kitorang nak tau gender baby. Borak2 sikit kt doc, trus doc soh baring nak scan. Muka baby time tu facing depan..waaaaa..comel :).
Doc trus gerak ke bawah...Trus nampak!!! I see baby girl!!! Tanya la kat doc..doc cakap girl :) ..2 kali dia tunjuk...Insyaallah betul baby girl :) . Tapi time dia tunjuk tu, kitorg excited kot, lupa lak nak soh doc capture time tu...So, tak dapat la gambo (takpe nxt scan nk soh doc capture tang tu..hehe).


Just ni je la yg dapat dicapture..

Time ni baby takmao facing depan dah..huhu..Berat 571g..53.7mm :) ..Alhamdullilah baby sihat :)

Tapi kat sini rupanya ada consult ngan scan je..ubat2 tu dia tak bagi. Lehla nak beli durang ada jual jugak. Biasanya sy dlu time pegi klinik penawar durang mesti akan supply vitamin cam obimin, calcium..So, takdela pikir nak carik kat farmasi kan...

Jadinya kami kenala cari sendiri kat farmasi..Sy just nak cari obimin, calcium ngan iron je untuk tambahkan darah...Perlu ke supplement lain yerk???tak tau la pulak..

So..here it is..I buy obimin pluz + biogrow-min

Pharmacist tu cakap biogrow-min ni natural product punya tu ler sy berminat. Cuba baunye agak meloyakan tekak la sikit..Takpela telan je la kan asalkan berkhasiat :)

p/s: My baby selalunya active kul 10pm (time2 org nak tido kan dia active)
p/s/s: Sabtu ni nak scan 3d FREE :)

19 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

pearl maternity brape kne zati?

RuZaNNa said...

bes nyer dgr zti dpt bby gurl..nnti msti geram nak beli bju bby..byk sgt yg tomei2..hik3x..cute2..ana dpt rsa kan apa yg zti rsa..bes2..1 feeling yg sukar di gambar kan..hmm.. =D

saza said...

@eppa..aritu consult+scan rm105..klinik penawar lg murah sbb siap supply vitamin..

@ana..hehe..tu la..byk sgt bju baby gegirl yg comel2.. :)

aNiS tHe BumbleBee said...

aku sukaaa baby girlll!!suke buat toncet2...hihihihi!

saza said...

@anis..kami pon actually tingin nk baby girl..sbb leh hias2 hehe :p

Ati Masrif said...

pregnant rupanya

teringat masa mula pregnant dulu
hampir tiap bulan scan coz nk
tahu gender..hehe

tahniah ye :)

saza said...

@Ati Masrif..mmg every checkup doc akan scan..so, mmg every mth la :) .Thanks :)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

ok
blh start pilih nama perempuan yg terbest kebaboom

MissB said...

I ambik obimin pluz ngan obical dan jugak multivit. So far tu je la. Oh jgn lupa minum susu ya :)

saza said...

@kapten..iyeee..ngah buat list la ni :)

@MissB..susu kengkadang minum, kengkadang mls nak bancuh..bole gitu..hehe..I tak amik dah multiv sbb obimin tu sama kan ngan multiv :)

cik selamah kundang said...

aku makan vitamin je slama ni.nape doc tak kenalkan aku dgn ubat2 diatas?wakakaka

saza said...

@makcik..bole je ko nk mkn..tmbhkan hormon susu..wakakaka

Ati Masrif said...

saza...

sihat ke..

cuti ke :)

saza said...

@ati masrif..sihat je..tak cuti la..kereja je ni..hehe

nurul huda jumri said...

waahh..dh tau gender! gurl ek, besh2!! leh la start beli baju2 chumel yg pinky2..hehe..

Jard The Great said...

waaaaaa.... baby girl!!! leh dikahwinkan dgn a nak iffah neh. keh keh keh

saza said...

@nurul..tu lerrr..heheh.. :)
@jard..haha..suke suki je yerk :p

Peri PiA said...

bb girl!!

ezzati said...

@pia...yupsssi :)