Thursday, March 7, 2013

Nur Sofea Eiryna

Assalamualaikum..
Nak citer pasal budak ni pulok asyik citer pasal mama dia je...

ni gambar lama haha
Budak yang bakal jadi kakak ni almost 18 months. Pejam celik je dah membesar dengan jayanya (walaupun kecik2 je dia hehe). Dah pandai main bola sepak dah pon. Siap buat kuda2 lagi before tendang (bapak ajar).

Sofea sangat baik sekarang ni. Maybe dia tau dia nak dapat adik n mama dia sakit. Tido malam dah tak ngempeng dah. Tapi papa dia kena tidokan la. Nanti lama2 baru leh mama tidokan kot. Dia minum susu dalam botol, main2 ngan papa dia pastu golek2 tido. Perkembangan paling best dah 5 hari dia tak tersedar tengah malam. Walaupun dia tido paling lewat pon kul 10pm. Kalo dengan mama dia pukul 8pm dia dah tido hee. Bangun2 subuh buat susu. Memang sangat good girl :). Tapi sekarang ni bangun2 dia nak cari papa dulu. sob sob. Dah makin rapat dengan papa pulak sebab apa2 pon papa je yang tolong buatkan :) . Takpela, bagus train awal2 before baby keluar. Nanti kang dua2 nak melekap mama dia jugak yang fenin kan kan...Tapi kalo merajuk dengan papa, mama dia jugak yang dia carik!!!lol

Rambut macam tu la jugak kan. Still ada lagi yang konpius Sofea ni laki ke pompuan..lol. Makan tu cam biasa la..MEMILIH!!!! Aduhai yang ni memang ikut papa sebab mama dia ni kategori sume benda pon leh makan. Kengkadang ikut mood jugak. Ada time dia makan banyak, ada time langsung taknak makan. Kalo dipaksa meraung cam kena pukul. Pening jugakler kengkadang. Kasi makan manis2 tu tak payah sua dia rampas dulu. Tambah2 sekarang ni mama dia takleh nak masuk dapur langsung..Kesian anak..huhu.

Ilmu yang tatau dia belajar dari mana, kalo dia geram sangat dia mengGIGIT!!!! mama dia tak penah kena, tapi budak satu skool ngan dia dah kena..papa dia pon penah kena haha. Budak ni tak friendly la kalo dengan orang yang dia tak kenal. Tapi kalo ngan mama& papa dia, punyala banyak cakap. Kita buat2 paham je la apa dia citer. Sifat2 gegirl tu memang ada..hehe..okla tu.. Dah pandai bezakan perkataan adik dengan kakak. Kalau dulu sume bebudak dia panggil kakak tak kira la dak kecik besar laki pompuan.

Dah pandai menabung!!!haaa penting kot haha. Asal jumpa syiling dia masuk dalam tabung. Bagus asal jangan masuk mulut sudah kan..hehe..

Okla kot..takat tu je la dulu..Nanti kita citer2 lagi..daa

4 comments:

RuZaNNa said...

slh sorg budak skool yg dia gigit ialah Haziq..hahah..ticer diaorang cite kt Wani.. =P

aNiS tHe BumbleBee said...

hihihi! kejappp dah da besar.nk dapat adik pun..bagus.good girl :D

dya said...

dh nk dpt adik dh mek nih..
ko due date cm sama dgn aku je zatie..hihihi(syyyttttt)

PurPLe LaDy AiFA said...

alololo comey je. best nye sofea dpt adik dah