Thursday, March 28, 2013

Vitamin/Makanan tambahan for pregnant lady

Assalamualaikum. Orang pregnant al sedia maklumla semua khasiat2 dapat kat baby dulu. Jadi pemakanan yang sihat memang penting sangatla kan. Kalo agak2 tak dapat nak makan makanan berkhasiat sangat, at least amik vitamin.

Aku pregnant kali ni sangatla pemalas nak amik segala macam obat oh obatt. Asid folic tu bole skip2..huwaa tak bole tau patut makan hari2. Kengkadang lupa. Teruk tul la. Kalau anak 1st kemain lagi kan jaga. Sebulan 1 pack susu anlene wajib abis..Ni dah masuk 3 mths 1 pack je baru abis. Lol. Kali ni pregnant memang MALAS yang amat..hoho. Salah sendiri. Lagipun baby ni alahan dia xleh makan makanan yang tak berkhasiat/berlemak. Santan2 nak muntah, ayam tak mao (ikan je lalu sikit), pedas2 tak mao. Masam oo big NO. Haha..bagus jugakla kan.

Aku baru je order ESP. Setelah rasa insaf sejenak. Sian baby dalam perut. Berat mama dia pon tak naik2. Aduhai risau ni. Dah nak pegi checkup dah. Timbang kat umah hari2 langsung tak naik. Tak lepas angka 50kg lagi..huwaaa..sobsob. Order ESP sebab terpengaruh ngn anis. Minta tlg dia belikan..tenkiu anis :). 
Taraaa.. Tak sampai lagi pon ni gamba copy paste dlm tenet je haha. Insyaallah esok sampai kot sebab semalam anis dah pos. Kali ni bertekad nak minum hari2 (Ohh bestnya kalo ada tea lady tukang buat air tu). Tengok pemalas kan. Ok2 kali ni kena tekadkan diri demi baby :) .

Nanti aku citer lepas minum ni apa perasaan & perubahan pulok yerkk.

2 comments:

dya said...

nnti post eh klu ko dh minum..kesan nya..ari tu de kawan aku rekemen gak..but aku dh bole minum ke zati?aku dh 2month lah..kata org 3month bru bole minum pelbgai susu ni kan??ke aku yg salah nih?hihihi

saza said...

wei..susu awal2 lagi dah bagus amik la..yg x bole tu yg masam2, panas2, tajam2...lol