Tuesday, May 10, 2011

Balik kg + Doa Selamat

Assalamualaikum..

Sejak kami kahwin 25Dis memang tak bali kg dah..yela lepas tu, kenduri Sabah..pastu my parents dok KL sebulan. Lepas tu sy preggy lak memang takleh naik kete jauh2.

Cuti labor day memang ditunggu2. Sy dah masuk 4 bulan..dah tak mual2. Dah leh naik kete jauh2 :). My sisters pon balik jugak. Lama tak jumpa durang or buat aktiviti girl day out (nak kena g KL ni nanti). Sya amik addition 2 hari cuti. Kebetulannya kitorg semua balik kg, aboh & ming trus plan nak buat kenduri doa selamt kecik2 for me yg tengah preggy ni.

Hari Sabtu me & hubby balik kg. Bu & Bell tinggal kat umah. Ana tolong kitorg bagi kat Bu & Bell makan n tukar pasir durang..Thanks Ana :).

Sampai2, kami disambut my niece yg sulung ni..
 
Macam Aliennnnnnn..kitorg panggil dia pak lawak sebab suka buat lawak lagik2 dengan tok Aboh dia..suka loyar buruk..

Kami sampai kul 5pm..aboh beli biri2 sekor. Dalam kul 6pm tu biri2 yang dah disembelih dibawak balik umah.
 
My husband, abg sy n akak ipar menyiat2 kulit biri2.

Nak tau apa yg TAK BEST!!! Saya CIRIT BIRIT(nak gak tulisan besar yerk) di hari kenduri!!!aduhai..tersalah makan pisang malam tu. Pisang yang patutnya kena msk dulu baru leh makan. Terus sy takde selera nak makan n muntah2 macam awal2 preggy lak..waaaaaaaaa..


Ni la lauk kenduri Kelantan style yg sy tak sentuh langsung!!huwaaaa..

Nak tau apa yg lagi sadis. Sy sejak kat Penang lg tingin makan laksa lemak mak sy buat. Ming ada buat, tp, sy langsung dilarang sentuh!!!huwaaaaa..sob sob. pilu tau tak dapat makan. Semua salah pisang tau bukan salah sy..waaaaaa lagik.

Aduhai. Nasib la sy amik cuti tambahn 2 hari lagi. Kalo tak amik pon, memang nak kena MC gakla. Tu pon time balik ke Penang punyala rasa tak sedap badan. huhu...

Lenkali balik kg sy takmao ngengada makan yg ntahpape yg leh akibatkan cirit birit..huhu..Sekian citer cuti sy yg x brape best. Yang bestnya sebab dapat balik kg je la..huhu

7 comments:

RuZaNNa said...

alololo..sian kat zti...huhu..tu la,lps ni kna sntiasa beringat k..xpe2..nnti blk lgi kg suh ming msk lg k.. ;)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

haha
melepas rezeki
semua salah pisang kan

Peri PiA said...

xper,xlame lagi sume blh mkn :)

saza said...

@ana..tu arr..huhu
@kapten..mmg pon..bkn salah aku!!
@pia..hehe..tu arrr..sabor je skrg :)

Mr PenyuBiru said...

mmg kalau kena cirit birit,semuanya jadi serba tak kena. tak best langsung kan.

saza said...

@penyu..tu arrrrrr..dah la kena wrong timing..lg x best!!

Sharinginfoz said...

bagus balik kampung kan..