Thursday, May 19, 2011

Musim Kawen Tunang :)

Banyak sungguh jemputan kahwin sejak bulan 4 sampailer bulan 6. Biasala tengah2 tahun ni memang ramai tul yang kawen2 kan. Sebab cuti sekolah kot???Banyak jugak jemputan yang sy tak dapat nak hadirkan diri sebab balik kg la n ado je plan kan. Mintak maaf la banyak2 pada yang menjemput tapi sy tak dapat datang tu..

Weeken lepas sy dijemput ke majlis pernikahan my opismate suci, ngan majlis pertunangan ana. Hari Sabtu. Hari Sabtu tu jugak plan2 nak pegi tengok showhouse kat seberang kot ada yang berkenan. Kebetulan weekend lepas takde plan ke mana pon.

Kul 12 kitorg bertolak dari umah sebab majlisnya 1230pm. Sy google map je location sebab tak pernah pegi pon umah Mawarni. Yang lain semua tak dapat datang except me, hubby n Mas. Mas follow kete kitorang dari belakang (dah sampai location barula tau upanya dia penah datang umah Mawarni ni..cehhh).  Sy ni punyala buat2 tahu. Tapi nasibla jumpa jugak tanpa sesat :p (Biasala sy ni ala2 garmin gak kalo nak tau..hehe..pasan jap).

Durang nikah kat majlis. Tingat lak kenangan time nikah dulu kan. Sejak dah kawin ni, rasa happy je tengok orang lain kawen..Siyes!! :) Time tak kawen dlu, takdela rasa tak happy tengok orang kawen, just rasa happynya lain macam je :)


 Ni la pengantin nyeee..comel gitu kannn...Tingin lak nk makeup2 macam kawen dlu..hhe

Pastu kitorg cari showhouse yang sy dok godek2 dalam internet tu. Tapi sy tak bape yakin la tempat tu leh sampai ke tak. Kali ni garmin dalam otak sy tak dapat bagi exact location. Last2 jumpa show house lain. Tapi masuk je jugak ngado2...
 
Tingin lak umah 2 tingkat sebab leh buat kaca camni..cantik woooooo.

Tapi sayangnye the price not within our budget at all..Huhuhu..rm600k ++. Aiyakkk..Padan la kan ngan umah besor cantek gitu. Ada hati jugak tu nak masuk tengok..Hehe. Jalan2 lagi terjumpa gak ngan umah yang sy nak sangat tu. Tapi takut terlambat sampai majlis Ana lak. Lagipun umah tu amatla jauh dari pulau. Pikir sy, kalau jauh gini baikla dok Kulim kan. So, cancel la umah tu. 

Terus menuju ke umah Ana. Tu pon sy dah google map siap2. Sib baik family lelaki lambat sampai. So, takdela kitorg ketinggalan... :)


Taraaa.. ni la Ana kawan sy.. cantek kan dia ( SELAMAT BERTUNANG :))

Suka la sy tengok kaler hijau ni. Santekkk...

Balik2 singgah JJ perda. Ternampak KPJ!!lor rupanye KPJ tu dekat je ngan umh my husband masa dia keje kat Sanyo..Punyala dulu seminggu 2,3,4 kali kan sy pegi sana..Hahah..Baru pasan. Terus singgah KPJ kejap nak tanya2 price kalo bersalin kat sana berapa. Sebab dok baca review ramai lak rekemen dr fauziah kat KPJ tu. Durang cakap kalo nak deliver kat sana, 7 mth dah kena start checkup kat sana.

Pastu jalan2 kat JJ perda. Pusing2 je macam dating2 dulu kan. Shoppingnya idak pon. Shopping untuk Bell je. Beli pasir dia, makanan..Tu je..After maghrib kitorang bertolak balik...

Balik2 si Bell dah bising..hahaha..

8 comments:

cik selamah kundang said...

tahniah kepada ana.kepada mak buyung,aku tak rekemen dokter fauziah!--aku update ke blog nanti

RuZaNNa said...

zti,kah3x..zti nyer komen tu mmg xleh tahan ana bca..dok gelak2 dlm ati ni..nk gelak kuat2 tkt org dgq..kih3x..adeiihh..cntik sbb mekap jer tuh..walaupun xbrapa nk rsa cntik..sbb xbiasa ngn bulu mata palsu kot..huu :(

saza said...

@csk..orait
@ana..xdela..mmg cantek tau :)

Jard The Great said...

simpan duit lagi la beb.. pastuh insyaAllah rumah RM600k leh dpt.. =)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

org dah kawen nampak org kawen hepi ek

br aku tau!

saza said...

@jard..haha..tu lerrr..tengah mencuba la ni menyimpan..tp, kalo 600k tu idakla weii baik aku buat umh kt kg

@pakcik hasyim..yerr..cuba try test ko kawen pastu g kenduri kawen

Peri PiA said...

mmg pon,pening byk undangan
sedih xdpt pg semua

MissB said...

Oh long dress kita sama ;p