Thursday, April 7, 2011

15 Weeks update

Assalamualaikum..

Sekarang tidur sy macam kembali nyenyak. Awal2 preggy dulu memang sangat tak selesa. Kejap2 nak kena pusing kiri.kejap2 nak kena pusing kanan. Kejap2 rasa sakit...Lagipun awal2 dulu saya tidur awal gila kot!!!!kul 8pm pon dah bole tertidur padahal sy ni jenis tido takdela berapa nak awal..kalo dulu paling awal pon kul 12. Kalo sy tidor awal mulala nanti tersedar kul 2, 3..dan akhirnya di pagi hari sy akan mengantuk!!  Sekarang ni maybe dah dapat sesuaikan diri. Dapatla tidur lambat sikit..Tapi lambat tu, paling lambat kul 11pm laaa (kalo ada citer best kt tv)..haha..normal masuk tido kul 10pm..heee


Selera makan pon dah makin okey. Yang syoknya sy dah bole masuk dapur. Tapi yang peliknya kalo bau masakan dari umah orang lain memang nak termuntah lak. Saje je try masakkan utk my hubby..Kesian dia, sejak sy preggy 3 bulan tu memang tak pernah masak untuk dia sbb kemualan sy bau masakan. Tapi yang sy masak tu, memang sy takde selera nak makan. Hubby je la makan sorang2. Nasi putih still kurang lagi. Lagi2 kalo yang panas2 berasap tu..Tak selero. Tapi OK daripada awal2 dulu. Sekarang at least time lunch sy boleh makan nasi. Kalo dinner tu memang tak makan nasi la..Dah tak selera. Waktu dok opis pon sy pastikan perut ni tak kosong. Mengunyah je la..biskut ke apa ke kan. Tapi still takleh telan dalam kuantiti yang banyak. Pilihan makanan yang sy boleh makan pun dah makin banyak. Yang peliknya awal2 pregnant sy takleh tgk ayam..dok makanla ikan..Sekarang sy takleh tengok ikan lak!!dok bantai makan ayam hari2..hehe

Yang paling best muntah2 dah kurang!!! Kadang2 sehari sy berjaya tak muntah. Kalo dulu, mesti 2,3,4 kali jugak muntah. Sekarang ni sy akan muntah kalo sy letih nak mampus or biarkan perut kosong. Sekarang time makan memang kena makan..WAJIB!!!

Okeyla..takat tu je dulu..Hope pasni kemualan sy akan makin hilang supaya sy leh makan variety of food sebab sy ni memang pesen leh makan je apa2.. Bolela baby rasa macam2 kan..Tak sabar nak tunggu 16wks nak g scan :)

4 comments:

Peri PiA said...

Alhamdulillah,take care zati :)

saza said...

thanks pia :)

RuZaNNa said...

zati, bagus2..nnti ana bwk kek coklat eh..nxt week..insyaAllah isnin ni..kita mkn ramai2 k..hee =))

saza said...

@ana..yay..ok..leh promote skali nnti kt durang