Tuesday, April 19, 2011

Shopping time ke???

No no no...bukan shopping untuk baby ye. Too early!!! Orang kata tak elok shopping untuk baby awal2. Paling awal pun 7 mths baru leh shopping org kata la. Baca dalam mag pun tulih cmtu..

Shopping ni untuk mak budak aka sy!! Tetiba mood nak bershopping lak kan. Sebabnya seluar utk dipakai dah makin kurang ni. Yang dah tak boleh pakai tu berlambak la kan cukup pakai sebulan..haha..Dahla sy pesen pakai suar je kan pi keje ni. Ada 3,4 elai legging je yang selesa dipakai!!!Tak cukup 5 hari kot. Biasala pesen basuh baju seminggu sekali camnila. Lagipun sy tak suka pakai yang sama dalam seminggu tu. Lagikla kalo tak basuh..no..no..no okay!! Husband sy yg dlu spesies pkai baju ntah bape kali tu pon dah takde can nak buat camtu sebab kena bebel ngan bini dia yg suke membebel ni kan. Sy ni kalo pakai sekejap je pon dah campak dalam bakul. Tak selera ok nak pakai balik..

Ok2 bebel je kejenya yerkk. Apa nak beli yerk sejak dah "gumuk" ni. Siyes kalo pakai suar yang tak selesa, memang senak la perut ni...Sekarang ni ingin sangat nak beli:

1. Legging
OMG I loves legging ok!!!Hehehe..Sejak2 start pakai legging tu memang sy suke. Sebab sesuai nak match dengan baju yang besar2 n labuh tu. Kalo pakai baju besar2 labuh tu ngan jeans mesti sy rasa x confident punya..ceh..I dun mind pakai colorful legging (my husband mind la kot..kikikik). Time pegnen ni selesa banget la kan. Tapi ada some legging yg ketat..So, kena pilih betul2 la. Selalunya beli kat jshoppers. Murah, selesa n yang paling penting tahan lama...

2. Cardigans

Naper yer preggy lady suke pakai cardigans. Sy pon sukeeeee..hehe. Tapi cardigans sy tak banyak..2 elai je...Ermmm..2 HELAI JERK????tak sangka sy ada 2 helai cardigan jerk. Sebab perlu ada, banyak baju2 yang ala2 dress sampai lutut tu yang sesuai utk preggy lady sleeveless. So, kenala sauk itu cardigans. Nak pakai inner, cam boring dah. Tuka2 style gitu kan.
.................................................................................

Dah..tu je..hehe..ingat banyak ehhh siap buat list. For this time sy rasa tu je la kot..Maybe beli baju sikit. Sebab baju2 sy sekarang sume pon bole pakai lagik. Tak nak membazir. Kalo bole nak beli baju yang bole pakai time preggy n time tak.

Long dress buat masa ni lom lagi kot walaupun tingin. Maybe beli time pewut dah besar. Kalo sekarang malu nak pakai sebab perut takdela besor mana lagi pun.

Okla..tunggu salary for this mth bru leh shopping..yayyyy :)

Tapi rasanya perasaan excited nak beli barang baby lagik banyak. Sabor je ni tahan tak beli dulu. Baju baby kan sume cute2..geram kottttttttt

p/s: any suggestion for online shopping yg best2??

3 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

nak cari maternity jeansss!!! huhuhu. cardigan pon payah nak cr yg bekenan skrg.. huhu

saza said...

@eppa..x jmpa lg keee..lol..tgk o9 mmg x jmpa maternity jeans..huhu..JJ je yg tau stkt ni..

Sharinginfoz said...

shopping jangan tak shopping