Tuesday, April 19, 2011

2kg!!!!

Assalamualaikum...

i'm now 16 wks pregnant lady yang rasa semakin sihat :) . Alhamdullilah..

Arini sy rasa happy happy banget!! Pagi2 cam biasa keje sy adalah menimbang berat. Pagi tadi tak terkecuali la kan. Sy dah naik 2kg!!! So, sekarang berat sy yang dulunya 50kg dah jadi...

52kg

 ngehngehngeh. ntahpape bangga dengan berat sendiri ye.. Ntah bila naik pun tak perasan.

Happy la. Sebab dok baca blog org preggy sumenya berat naik. Akhirnya  berat sy berjaya naik gak!!  Perut pon sy rasa dah besar sket.  Comel je bak kata suami sy..haha.  Ntah bila dia membesar tak sedar.  My husband pun cakap benda yang sama.  maybe pasni berat sy naik tetiba je kan. Artikel yg sy baca pon tulih camtu. Maybe sbb sekarang ni sy dapat makan dgn lebih baik compare awal2 preggy dulu. Time dulu tu time makan adalah stu penyeksaan. Sekarang ni tak sabar2 nak tunggu makan time. Hehe..

Hope sy sihat la n Allah permudahkan semuanya. Yang paling penting baby dalam pewut ni membesar dengan sihat. Tak sabar nak pergi nxt checkup untuk scan. Rasanya setiap ari sekarang ni dok counting day nak pegi checkup..sebab leh tengok baby :)

4 comments:

RuZaNNa said...

zati, bes nyer ana dgr..hik3x..nnti ana akan jadi slh sorg org yg ari2 leh tgk perkembangan zati..besh3x..hee =))

ezzati said...

@ana..yelaaa..dpt tgk perut ni membesar kan :)

Sharinginfoz said...

semoga dipermudahkan segala urusan ya

saza said...

@Sharinginfoz..thanks :)