Thursday, April 14, 2011

Ikan Keli Fav Saya!!!

Assalamualaikum...

Kalau nak tau, ikan keli memang fav sy (tengok title pon tau kot..haha) . Esp yang digoreng rangup2 tu krap krup krap..Nyamannyeee rasa.

Tapi semenjak sy mengalami mual2, tengok ikan keli pon rasa nak muntah. Apatah lagik kalo nak makan kan. Memang dak la kan.

Hampir 4 bulan tak makan ikan keli padahal kalo dulu, asal jumpa ikan keli wajib amik. Menambahkan selera makan gitu kan. Untuk pengetahuan, dalam family sy, mak sy sorang je tak leh makan ikan sungai ni. Sejak dulu lagik. Masak je  bole. Yang lain mengikut aboh la kot semua pon makan..Hehe.

Tadi lunch makan kat luar cam biasa. Tengok je ikan keli goreng tu. Rasa ingin la pulak. Tapi takut2 nak amik. Takut takleh makan. Sy ni kalo tak cukup makan mulala rasa tak bermaya n nak muntah. Takut nak biarkan perut kosong. Tapi kalau tak try, camana nak tau leh makan ke tak. Sebab sy sekarang ni dah tak ada muntah2 kecuali keletihan. Manala tau leh masuk kan. Amik2, tup2 dapat makan dengan jayanya sampai licin ikan tu. Paling sy suke part ekor dia yang rangup krap krup tu...Yay..pasni bertambah la jenis lauk yg sy leh makan :) ..Alhamdullilah. Tapinye, sy memang terpaksa makan semput2 la nasi. Sy perasan,  kalo sy mkn sikit2 n kunyah berpuluh2 kali, sy boleh habiskan sepinggan nasi. Kalo dlu idakla..selalu pembaziran berlaku padahal dah amik nasi sejemput je. So, sesapa yang makan ngan sy harapla bersabar ye.

Hope lepas ni leh pelbagaikan makanan lagik. Bolela baby rasa macam2 ye... :)

5 comments:

KELI OH KELI said...

wahhh..ada yg menyebut ikan keli di sini...so saya singgah ke sini...salam ukhwah!!

Nurul Huda Jumri said...

aku pon sangat soooooookkaaaaa ikan keli! tmbh2 kalo yg fresh2 dibako,pastu cecah air asam..perghhh!!! leleh air liur...

saza said...

@keli oh keli..haha..ni mesti google nama blog sendiri kan..salam2..thanks singgah
@nurul..tu arrr..t'baik arr..x penah jemu

Peri PiA said...

InsyAllah,ikan keli bakar sedap

saza said...

@pia..suke yg goreng lagik..hehe