Monday, April 11, 2011

Privacy Weekend :)

Assalamualaikum..

Hyehye. Sejak kami pindah rumah sewa baru, every weekend ada je la xtvt. Nak makan, kena kuar (dapur takdak kan), cari perabot la..aii..macam2 la kan. Akhirnya weken lepas kitorang dapat bersantai berdua kat umah. Lamanyaaa takde perasaan camni. Lotih tau nak kuar ngan umah 5 tingkat takde lift tu..haha..

Sabtu
Mengemas umah. Pagi2 sy buat bekpes lempeng atau bahase omputihnya pan cake.Itu je la yang ada kat umah yang bole dibuat bekpes. Cecah ngan telur dadar + gula. My mom selalu buat bekpes lempeng dulu2..Nape lempeng yg sy buat  ni tak berapa nak sedap macam ming buat yerk!!padahal bahannye adalaha sama tepung je..Ermmmm. Akibat takde bahan nak masak lunch, kami makan kat luar n pegi tesco untuk shopping barang basah. Sebab Ahad takmo keluar langsung dr umah tu. So, bekalan makanan wajibla cukup untuk baby...Heee..Balik umah..solat zuhur, terus pengsan atas katil. Kalo dulu2 sy tak suka tido siang, sekarang dah lain yeee. Baby ngantuk la kot..Petang sy masak spaggetti dan macam biasa suami tercinta mesti nak kena ada nasi jugak. Masak nasi sekali tapi dia makan dengan kuah spaggetti..Ermm..(Suami sy suka makan nasi je banyak2..hehe). Malam tu pegi layan AF9 yang...ermm..hampehnyaaa..pasni takmao tengok dah. 

Ahad
Seharian tak keluar rumah. Syok!!Lama kot tak rasa perasaan tak kuar umah. Sesekali melepaks kat umah memang syok. My hubby masakkan burger untuk bekpes (alaa..tak amik gambo pulak bukan sonang dia nak masak kan). 1 burger for him..Sy..2 burger!!!hahaha..Dah lama dah tingin makan burger yang dimasak sendiri..
Macam ni la kan lebih kurang bentuknya..(alamak tingin lak skrg)

Baby sy kalo western2 ni memang dia suka la..Padahal bapaknye suka makan nasi..Ikut sape ntah..Lunch sy masak ikan terubuk bakar (Seksanya mao makan banyak tulang tp isinya yummy), tahu telur yang ntahla nk panggil masak apo. For dinner sy masak ikan sardin jerk, sayur bayam n telur dadar. Sume masakan yang tak memerlukan bahan2 tambahan sangat..Huhu. Sy ni walaupun dah bole makan still ada jugak spesies2 makanan tertentu yang takleh makan. Lepas makan boleh tidur..Aduhh..syoknye kan..

Selain dari dapat rest, jimat belanja leh gak nak melepak2 ngan suami tercinta. Ingat sonang ke nak dapat quality time camni. Walaupun g kerja sama2. Kerja pon tempat sama..Rasanya lain bila melepak kat umah seharian sama2 :) ..

Okeylaa..Sampai di lain hari..Muahhhs

6 comments:

PurPLe LaDy AiFA said...

best kan lepak2 di rumah time ujung minggu. i loveeeeee it too.. rs rehat yang cukup.. heee

PurPLe LaDy AiFA said...

alamak.. tringin lak burger buatan sendiri tu.. kasyfi kata nak buat tp die x buat2 lg.. heeeeeh

saza said...

@eppa..tu la..skali skala..bkn senang nk dpt rehat cmni
@eppa lagik..hahaha..tu la tgk gamba google ni tingin..blk nk buat :p

Nurul Huda Jumri said...

ko buat aku tetibe lapo beger ar weih..

saza said...

@nurul..arini aku bekepes bege lagi..hehe

Peri PiA said...

dok rumah best :),same la kena panjat tangga aduh semput,hihi