Monday, April 25, 2011

17 weeks update..ke 18?? hehe

Tatau dah nak kira camana..hehe..yg penting dah 4 bulan lebih.
.....................

Tadi sy pegi buat monthly checkup dengan hubby. Timbang berat 52kg..dah naik 2kg..betul la penimbang kt umah tu :) . Tapi kalo timbang pepagi kengkadang 51kg..ermmm. 

Borak2 sikit, terus scan.

Baby sy dah besar la!!! Sampai tak muat 1 screen or monitor tu guna tech lama ekkk??Alaa..tak syokla tak dapat tengok full view baby. Ermm. Tapi alhamdullilah...pembesaran baby normal, uri pun normal. Size kepala dah 44mm. Before ni 24mm. Kojap je yerk baby membesar. Kali ni baby tak berapa active walaupun dia gerak2 jugak. Prev scan baby sangatla active!! Macam buat break dance. Kali ni baby macam bersujud la pulak. Pusing 360 darjah baby ni. :)

Results darah dah kuar. Alhamdullilah semua ok..Except doc soh sy tambah lagi darah..Now 11.2 ..Memang normal tapi doc kata dia nak 12. Lebih2 lagi 1st baby ni. Lagipun nnti nak deliver banyak darah kuar. So, lagi tinggi hemoglobin tu lagi bagus. Aishh. Terus dibagi ubat tambah darah. 11.2 tu kira banyak la. Sy penah 10 je masa dulu2. Tau sebab tak layak derma darah time tu. Hope lepas amik vitamin tambah darah ni okla kan. :) . Lagipun sy dah tak mual cuma ada la makanan yang takleh makan. So, lehla makan banyak sikit..

Nanti cuti 1 may nak g check kat gomen lak. Dapat nasihat dari akak kat opis ni soh pi jugak gomen. In case takut pape senang bila kena tolak ke gomen. Kalo takde buku merah tu susah katanya..Kalo dak, memang sy malas nk p check 2,3 tempat ni..huhu. Nak amik darah la segala..waaaaaaa..

Okla. Alhamdullilah baby sihat. Hope baby sentiasa sihat sampai bila2 k :) ..Amin

2 comments:

Peri PiA said...

Alhamdulillah,cpt je kan :')

saza said...

@pia..tu laaa..x sbr nk tggu 9mth!! :)