Monday, April 18, 2011

Lazy Weekend lagik!!

Assalamualaikum..

Hyehyehye. Isnin lagik!!! I've complete my job last Friday yang sepatutnya due date adalah WW16.5 which is Khamis ni. Kengkadang tak paham gak boss buat schedule ni. Time berderet keje, nak cepat aje..Sampai nak bernafas pon takleh (ok tipula kan tak bernapas). Akibat dah siap keje cepat (sebab memang keje tu leh siap kejap je kottttt..bukan banyak pon. Schedule je yang terlebih baik kasi masa lebih2), sekarang ni melanggut (tol ke eja ni) je la takde keje. Boss tengah pikir2 kot nak bagi keje apa.Huhu..
.............................................

Meh citer pasal weken. Sepatutnya plan Sabtu nak p Perak makan doyan. My friend ajak p kebun durian hubby dia. Tapi last2 pagi Sabtu tu, rasa cam tak sihat lak nak jalan jauh2. So, decide cancel je.

Sejak kawin ni, weekend memang rasa kejap giler. Sebab banyak benda nak buat kot. Masak 3 kali sehari.  Basuh baju 2,3 kali round baru siap walaupun washing machine 9kg. Lipat baju dah berganda. Tu pun nasib baik hubby sy pon rajin kan. Kemas umah, vacuum tu sume dia yang buat. Sebab dia rimas tengok umah semak. Ni belum lagik ada anak 2,3 kan apatah lagik 7 orang. Macam mana my mom buat yerkk. Belum ada anak pon dah tak larat ni. Besar tul pengorbanan seorang ibu ni kan. Barula terasa walaupun baby tak kuar lagi.

Sebab mengandung gak kot. Cepat sangat letih. Tapi sekarang okla lagik. Leh nak masak sume. Awal2 preggy dulu..Aishh memang tak larat la nak buat sume tu.

Cuti 2 hari rasa cam tak cukup!!! Lagipun March & April takde Public Holiday laaa..letih!! Nanti Labor day sy nak tambah cuti 2 hari lagik!! tak kira.

4 comments:

RuZaNNa said...

hahaha..mana aci..nk tmbh cuti..besh nyerr..huu..

saza said...

heheheh..sbb lama x cuti ni..blk kg..yayy :p

Peri PiA said...

mmg xpenah cukup cuti,hihi

bestnya kalo dpt pegi mkn doyan kat dusun...zati xblh mkn byk tau hehe

saza said...

@pia..mslhnye mmg x dpt nk mkn byk pon..nnti t'muntah..kikikik